Путіну потрібне "м'ясо": У Росії активно йде вербування підлітків на війну проти України

Країна-агресор Росія активно шукає живу силу, аби поповнити безпрецедентні втрати в Україні. Саме тому в РФ спостерігається активне вербування неповнолітніх учасників патріотичних рухів до військкоматів на укладання контракту з досягненням повноліття, передають Патріоти України.

Як передає Центр національного спротиву, російських 17-річних підлітків активно вербують у мережах центрів мілітарного виховання. Мова йде про організації "воїн" та "юнармія".

"Граючи на юнацькому максималізмі, та за допомогою пропаганди росіяни сподіваються набрати десятки тисяч підлітків. Проте Центр національного спротиву попереджає, що кожен ворог, який вступить на нашу землю буде ліквідований", – зазначили у ЦНС.

Ніхто не зможе сховатися від моменту настання розплати, додали у Центрі. "Воїн" - маловідома у РФ міжрегіональна громадська організація ветеранів бойових дій (головний орган у Санкт-Петербурзі). Молодіжна військова мілітарна організація "Юнармія" відома набагато ширше. У ЦНС їх згадали разом, бо саме "воїн" у "юнармії" веде пропагандистську роботу.

"Юнармія" в РФ була заснована вже звільненим міністом оборони Шойгу у 2016 році. До складу організації входять школярі віком від 8 років. Членів організації навчають користуватися різними видами зброї, водять на екскурсії до військових частин; серед них проводиться пропаганда панідеології рашизма.

Недаремно "юнармію" навіть самі росіяни порівнюють одночасно з радянськими піонерами та нацистським гітлер'югендом.

Ще у березні 2022 року Головне управління розвідки МО України показало цікавий наказ від міноборони РФ. Згідно з ним країна-агресор залучила 17-18-річних "юнармійців" до участі у російському вторгненні в Україну. У зв'язку з цим у липні 2022 року Європейський Союз запровадив санкції проти "юнармії".

Сумніви не зникли? Українці оцінили корисність "безпекових угод", підписаних з різними країнами світу

п’ятниця, 5 липень 2024, 20:00

Переважна більшість українців (65%) вважають, що безпекові угоди, підписані з різними країнами світу, є корисними для зміцнення обороноздатності України, передають Патріоти України. "Водночас важливо врахувати, що з них вважають дуже корисними - 18%, а...

Проливати кров за Батьківщину скоробагатьки не бажають: Слуги Зеленського вперто просувають законопроєкти про економічне бронювання

п’ятниця, 5 липень 2024, 19:55

У Верховній Раді зареєстровано два законопроєкти, що пропонують нові правила економічного бронювання працівників. Згідно з цими пропозиціями, підприємства, які сплачують ЄСВ понад 40 тис. грн та мають штатну чисельність від 10 осіб, зможуть забронювати...