Путіну потрібне перемир'я, аби поглиблювати провалля між українською владою та народом, - Портников

Ідея спільного патрулювання погіршує саму атмосферу в стосунках між владою і патріотами.

Віталій Портников заявив, що Росія використовує перемир'я на Донбасі для поглиблення провалля між українською владою та патріотично налаштованою частиною суспільства. Про це Віталій Портников заявив у програмі "Суботній політклуб", передають Патріоти України.

За його словами, зараз вимальовується відповідь на питання – навіщо Росії взагалі було потрібне це перемир'я. "Можна відповідати на нього так, як відповідає Володимир Зеленський, якому чомусь хочеться думати, що Володимир Путін хоче закінчити цю війну. А можна відповідати реалістично – для чого Путін здійснює ті, чи інші дії", - сказав Портников.

На його думку, Кремль хоче підштовхнути Київ до прямих переговорів з "ДНР" та "ЛНР". "І в принципі можна сказати, що Кремль свого вже майже досяг. Тому що ультиматум Україні висував не якийсь там російський військовий, а так званий очільник "ДНР" Денис Пушилін. І після цього ультиматуму виникла ідея спільної інспекції українських військових з представниками окремих районів Донецької та Луганської областей. Тобто з представниками найманців з ОРДЛО, чого раніше не було, тому що інспекції були українські та російські", - нагадав Портников.

Він уточнив, що інспекція, яка мала відбутися, але не відбулася, мала пройти за участю українських військових, представників ОБСЄ та представників ОРДЛО. "Фактично Москва досягла своєї мети, якої вона хотіла свого часу. Координаційна рада, на яку погодився Андрій Єрмак, там теж не було росіян. Вони були посередниками, разом із німцями та французами. Тут їх взагалі немає – українці і ОРДЛО. Громадянський конфлікт. Ось це на що Путін хоче вивести Зеленського", - підкреслив Портников.

Він додав, що інша мета Путіна - поглиблювати провалля між українською владою та українським народом. "Я б сказав – патріотичною частиною суспільства. Ми бачимо, що Зеленський нічого не говорить про загибель українського військового. Він прямо це каже, коли у нього запитують – це одна людина, а я маю відповідати за всіх. Це дивно з боку верховного головнокомандувача, який відповідає за життя кожного солдата", - сказав Портников.

На його переконання, ідея спільного патрулювання погіршує саму атмосферу в стосунках між владою і патріотами. "А Путін теж цього добивається. Тому що йому потрібна тут дестабілізація. Йому ж не мир тут потрібен, йому потрібна тут така ситуація, при якій руйнується сама державна структура і тоді можна буде окупувати вже Харків з Одесою, а не тільки Донецьк та Луганськ. Він йде цим шляхом", - констатував Портников.

Джерело: Еспресо.ТV

Торгував із олігархом Курченком: У США суд виніс вирок бізнесмену, який порушив санкції

субота, 20 квітень 2024, 13:43

У США бізнесмена Джона Кана Унсалана (він же Хуррем Кан Унсалан) засудили до шести років ув'язнення за порушення санкційного режиму. Він визнав, що вів торгівлю з проросійським олігархом з України Сергієм Курченком та підконтрольними йому компаніями. П...

Посол повідомила, як швидко США передадуть допомогу Україні після голосування в Конгресі

субота, 20 квітень 2024, 12:22

США за короткий період можуть перейти до постачання Україні озброєнь після ухвалення відповідного закону в Конгресі. Про це заявила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі національного телемарафону, передають Патріоти України. «Від моменту підпи...