Путіну все мало: Росія має намір захопити не тільки території Донецької та Луганської областей, - ISW

Кремль має намір захопити не тільки території Донецької та Луганської областей. Російські окупанти продовжують спроби наступати на населені пункти на північ від Харкова. Про це повідомили аналітики американського Інституту вивчення війни.

Відзначається, що російські підрозділи перенаправили на другорядні напрямки, щоб прискорити захоплення територій Донецької та Луганської областей.

При цьому аналітики вказали, що війська РФ 29 червня провели штурм Дементіївки, яка знаходиться приблизно в 15 км на північ від Харкова. За словами окупантів, наступ був успішним. У свою чергу глава Харківської ОВВА Олег Синегубов спростував цю інформацію, повідомивши, що українські бійці відбили атаку.

У зв'язку з цим в ISW вважають, що контроль над населеними пунктами в Харківській області вздовж лінії фронту дуже спірний.

Крім того, окупанти вели бої за великими Проходами, Цупівкою, розплідником і Руською Лозовою, а також обстрілювали Харків.

"Постійні бої за контроль над такими населеними пунктами на північ від Харкова наводять на думку, що, хоча кремль стверджує, що віддає пріоритет захопленню Донбасу, він також прагне встановити контроль над українською територією за межами Донецької та Луганської областей", – зазначено у звіті.

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...