"Путіну втрачати нічого": Орєшкін пояснив, чому РФ взялася за ядерний шантаж і розправилася з полоненими

Російський диктатор Володимир Путін почав грати з украй небезпечними речами у війні РФ проти України. Окрім звичних погроз Кремля ядерною зброєю путінські окупанти безпосередньо перейшли ядерному терору на Запорізькій атомній електростанції, передають Патріоти України.

Крім того, командування РФ вбиває і знущається з українських військовослужбовців, намагаючись таким чином залякати захисників України. Про це в інтерв'ю Наталі Влащенко на YouTube розповів політолог Дмитро Орєшкін.

За словами політолога, президентові РФ вже нема чого втрачати, і він намагається створити образ правителя, якого всі у світі мають боятися.

"Путину втрачати нічого: "він страшний, і його повинні боятися". Він починає брязкати ядерною зброєю, він починає грати з ядерною електростанцією. Він знищує полонених, при цьому звинувачуючи Україну. Але він розуміє, що й гроша ламаного ці звинувачення не варті, і всі у світі розуміють, що насправді відбувається", – зазначив політолог.

Орєшкін зазначив, що окрім залякування путінські окупанти вбивають військовополонених з метою приховати звірства, про які після звільнення можуть розповісти українські захисники.

"При цьому зрозуміло, для чого він це робить. З одного боку залякати українських захисників, а з іншого – щоб вони не могли, звільнившись, дати свідчення про те, що там відбувалося. Думаю, що й поранених там намагаються дотиснути", – сказав Орєшкін.

Крім того, політолог розповів, що у тимчасово окупованому Маріуполі російські військові злочинці мають намір влаштувати показову розправу над українськими захисниками. При цьому, каже Орєшкін, росіяни навмисно готують клітини з товстої арматури.

Водночас політолог вважає, що подібні злочини, про які розповідатиме російська пропаганда, впливають на дедалі меншу кількість громадян РФ.

"Я бачив ці клітини, вони зварені з арматури в два пальці завтовшки, начебто там тримають слонів, які можуть це залізо порвати. Там підкреслено театрально. Це на межі поганого провінційного режисера. Залізо неміряне: залізні коридори, залізні сітки... Це демонстративний дешевий спектакль, який, напевно, спрацює на дедалі меншу кількість людей у Росії. Але у нормальної людини це не викликає нічого, крім жаху та огиди", – каже політолог.

За словами Орєшкіна, агресивну політику Путіна важко зрозуміти європейським країнам. Глава Кремля намагається створити із себе "крутого пацана", якого всі мають "боятися".

"Є конвенція, але Путін плював він на конвенцію. А що дивного? Він плював на Будапештський меморандум, за яким на Росію покладено відповідальність за дотримання кордонів України. Це важко європейцям зрозуміти, але в системі пріоритетів Путіна – "крутий пацан": пальці віялом, сопли міхуром, розійдись усім і злякайся", – підкреслив політолог.

Тікай, Федорович, тікай... На головному пропагандистськоу телешоу путіна раптово рознесли Януковича

середа, 24 квітень 2024, 6:24

На росТБ пропагандисти договорилися до того, що Янукович також був фашистом й русофобом. Його обзивали останніми словами, хоча самі просували цю кандидатуру. Про це говорить журналіст Денис Казанський. Один із гостей ефіру, який перейшов на бік ворога,...

Байден з підписом обіцяє не тягнути: Сенат США підтримав проголосований палатою Представників законопроект Джонсона про допомогу Україні

середа, 24 квітень 2024, 5:48

Вночі 24 квітня (за Києвом) Сенат США схвалив пакет допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню, де на підтримку України передбачено понад 60 млрд доларів. . Як стало відомо з трансляції засідання, законодавці схвалили цей пакет переважною більшістю голосів. ...