"Путіну зараз треба 2-4 місяці, щоб бути здатним на масштабні операції", - Павло Клімкін (відео)

План Путіна − це спершу внутрішня дестабілізація, зокрема енергетична криза, яку він створив, далі міграційна криза, потім інформаційні дезінформаційні хвилі та різні провокації - чи на релігійному, чи на іншому ґрунті. А тоді вже безпосереднє втручання. Про це заявив дипломат, ексміністр закордонних справ Павло Клімкін у прямому ефірі програми "Еспресо" "Борковський&Валевська. Політика", передають Патріоти України.

Також Клімкін додав, що хоч і Україні якось вдасться пережити цей опалювальний сезон, то наступного року з таким безладом в енергетичній сфері та цінами на енергетику і газ ми не зможемо перейти ще одну зиму. "Тож Путін розуміє, що для нього − це все чудові можливості, й він буде використовувати їх, як може. Тим часом ЄС паралізований, і не лише міграційною кризою, хоча вона також б’є по ньому, а передовсім тим, що Путін тримає в зашморзі енергетику та всю Європу", − додав Клімкін.

Також дипломат зауважив, що один зі спосіб дестабілізації України є скупчення російських військ на кордонах, чим Росія і займається: "Я спілкуюсь з американськими експертами, вони зазначають, що Путіну зараз треба 2-4 місяці, щоб бути здатним на масштабні операції − не йдеться про вторгнення, а про масштабні провокації".

Окрім того, Клімкін висловився з приводу хвилі мігрантів на території Білорусі, які потенційно можуть іти в Україну. "Зараз українська влада повинна не паркан з Білоруссю будувати, а терміново збиратись з поляками, литовцями і їхати до Брюселлю, (де власне і розташована штаб-квартира ЄС та НАТО. ред), і вимагати належної розбудови кордону", − зазначив він.

Джерело: Еспресо.ТV

"Не кожен отримає те, чого бажає": Генерал США пояснив, скільки Україні треба мобілізувати людей

вівторок, 16 квітень 2024, 18:28

Україні необхідно мобілізувати близько півмільйона людей, але необхідно провести для них дуже ґрунтовні навчання. Таку думку в інтерв’ю "Радіо Свобода" висловив американський генерал-майор у відставці Девід Грандж, передають Патріоти України. "Обговорю...

У Кобзона будуть гості? У Запорізькій області підірвали "депутата"-єдинороса

вівторок, 16 квітень 2024, 17:30

На тимчасово окупованій території Запорізької області підірвали "депутата"-єдинороса, передають Патріоти України. Як повідомив гауляйтер Володимир Рогов у Telegram, 16 квітня у Мелітопольському районі на Запоріжжі підірвали "депутата" Акимівської окруж...