Путлеру по морді: МЗС Німеччини вперше очолить жінка, співголова "зелених". Фрау Анналена Бербок енергійно підтримує Україну і проти "Північного потоку-2"

Фрау Бербок стримуватиме проросійські кроки соціал-демократів, котрі очолюють коаліцію

Міністерство закордонних справ Німеччини очолить співголова партії “Союз 90/Зелені” Анналена Бербок. Про це в. о. глави МЗС Німеччини Хайко Маас у Twitter.

“Сердечні привітання, дорога Анналено Бербок! У вашій особі МЗС вперше очолить жінка. За 151 рік з моменту появи посади – саме час! Представляти Німеччину в світі – честь і виклик одночасно”, – написав Маас.

Бербок відома своєю жорсткою позицією по російському газопроводу “Північний потік-2”. З ним вона пов’язує підвищення цін на газ у Європі і впевнена, що Росія використовує газ як засіб шантажу.

Як повідомляє DW, “Зелені” виділяють такі аргументи проти “Північного потоку-2”:

  • його запуск суперечить цілям захисту клімату, оскільки Німеччина має відмовлятися від традиційних джерел енергії;
  • він робить Європу більш залежною від РФ;
  • Україна може втратити надходження за транзит російського газу.

На передвиборчих дебатах Бербок говорила, що росіяни хочуть забрати газ із труби в Україні, щоб ізолювати країну. Вона також вважає, що президент РФ Володимир Путін хоче дестабілізувати не тільки Україну, але і всю Європу.

Однак за даними ЗМІ, Бербок довелося послабити критику газопроводу. Зокрема, “Північний потік-2” не згадується в коаліційній угоді, а можливий новий канцлер Олаф Шольц із “Соціал-демократичної партії” Німеччини його підтримує.

Крім того, під час літньої передвиборчої кампанії Бербок не виключала військової підтримки України на відміну від інших кандидатів у канцлери. Вона нагадувала, що Україна відмовилася від ядерної зброї і країни гарантували їй безпеку, тому Німеччина відповідальна за неї.

“Але відбулася окупація Криму, потім відбулося вторгнення на схід України. Ми побачили санкції, але вони мало що змінили – Росія продовжує свої провокації”, – говорила Бербок.

Під час передвиборчих дебатів вона також нагадувала візаві про збитий проросійськими бойовиками Boeing MH17 на Донбасі і вбивство в центрі Берліна ветерана чеченської війни Зелімхана Хангошвілі, до якого може бути причетна ФСБ РФ.

Відповідав за управління майном та медичне забезпечення: Заступник Шойгу попався на хабарі

вівторок, 23 квітень 2024, 22:55

Затримано заступника міністра оборони Росії Тимура Іванова - його підозрюють в отриманні хабаря. Про це з посиланням на Слідчий комітет РФ пишуть російські пабліки і ЗМІ, передають Патріоти України. ТГ-канал Mash пише, що Тимур Іванов відповідав за буд...

"Давайте говорити про це спокійніше": В ОП розповіли, коли Залужний розпочне роботу на посаді посла у Великій Британії

вівторок, 23 квітень 2024, 22:42

Колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний впродовж кількох тижнів має розпочати роботу на посаді посла у Великій Британії. Про це в ефірі на телеканалі "Київ" у вівторок, 23 квітня, заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, передають...