Путлеру по пиці: Польський Сейм прийняв резолюцію, що прирівнює провину СРСР у початку Другої світової війни до рівня Третього Рейху

Сейм у резолюції засуджує дії двох тоталітарних держав, СРСР та Німеччини, а також укладення сторонами пакту Молотова-Ріббентропа.

Нижня палата парламенту Польщі прийняла резолюцію, в якій звинувачує російську владу в “маніпулюванні історією”. Про це повідомляє прес-служба Сейму, передають Патріоти України.

У резолюції стверджується, що СРСР і Німеччина несуть рівну відповідальність за початок Другої світової війни.

“Сейм Республіки Польща засуджує провокаційні і неправдиві заяви представників вищих органів влади Російської Федерації, які намагаються звинуватити Польщу у розв’язанні Другої світової війни”, – йдеться в документі.

Сейм у резолюції засуджує дії двох тоталітарних держав, СРСР та Німеччини, а також укладення сторонами пакту Молотова-Ріббентропа. У документі також йдеться, що першими жертвами політики двох сторін стали Польща і країни Центральної та Східної Європи.

“Сейм Польської Республіки віддає данину пам’яті жертвам нацистського і радянського тоталітаризму і висловлює бажання, щоб їхня історія мучеництва ніколи не фальсифікувалася і не використовувалася в якості інструменту”, – йдеться в документі.

"Це справді дуже серйозно": Папа Римський знову закликав Україну до переговорів з РФ

четвер, 25 квітень 2024, 10:45

Папа Римський Франциск знову закликав Україну до переговорів з РФ. Нова заява понтифіка прозвучала на на тлі війн в Україні та Секторі Гази. На його думку, "досягнутий мир кращий, ніж безкінечна війна". Про це пише CBS News, передають Патріоти України...

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині - росіяни вдарили "Іскандером" по Смілі

четвер, 25 квітень 2024, 10:28

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині, передають Патріоти України. "Було вражено цивільну інфраструктуру, пошкоджено логістичне сполучення зализиці. Крім того, удар пошкодив адміністративні будинки та пошкодив авто та цивільне майно",...