"Путин взял на себя крест по спасению Святой Руси": СБУ повідомила про нові підозри митрополиту з Вінниччини, який займався проросійською агітацією (фото)

Співробітники Служби безпеки України на Вінниччині повідомили про підозру місцевому митрополиту, керівнику однією з єпархій УПЦ МП, який виправдовував російську агресію. Зокрема, він підготував пропагандистські листівки, в яких закликав до захоплення державної влади і порушення меж нашої країни. Свої "агітки", надруковані серійним накладом, священнослужитель зберігав у підсобному приміщенні. Про це повідомили у Telegram СБУ, передають Патріоти України.

У подальшому він планував організувати їх роздачу місцевим жителям через канцелярію єпархії. Так, слідчі повідомили фігуранту про підозру за трьома статтями Кримінального Кодексу України:

– ч. 3 ст.436-2 – виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України;

– ч. 2 ст. 109 – розповсюдження матеріалів із закликами до насильницької зміни конституційного ладу;

– ч. 1 ст. 110 – розповсюдження матеріалів із закликами до зміни меж території та державного кордону України.

Відпрацювали точно: Нацгвардія знищила російську станцію РЕБ на Запорізькому напрямку

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:27

Бійці Національної гвардії знищили російську станцію радіоелектронної боротьби на Запорізькому напрямку, передають Патріоти України. "На Запорізькому напрямку в результаті вогневого ураження російські загарбники втратили чергову станцію радіоелектронн...

Дуже бояться: Росіяни почали встановлювати протидронові сітки навколо своїх НПЗ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:56

Російська нафтовидобувна компанія "Башнефть" встановила сітки проти безпілотників, щоб захистити ключові об'єкти на своїх НПЗ від можливого нападу з боку України. Про це заявив глава республіки Башкортостан (РФ), пише Reuters, передають Патріоти Украї...