ПВК "Вагнер" опинилася на межі виживання: не вистачає ні снарядів, ні "м'яса", - ЗМІ

ПВК "Вагнер", що воює проти України, опинилася на межі виживання через завдані втрати, коли досвідченим вбивцям довелося з пораненнями повертатися в тил, повідомляє російське видання "ВЧК-ОГПУ", передають Патріоти України.

"Вагнеру доведеться міняти свій формат повністю. Раніше найефективнішою була тактика малих штурмових груп, по суті - вдало застосований і багаторазово посилений у військовому плані досвід ІДІЛ", - повідомило виданню джерело.

Він же скаржиться, що тепер "для цього немає людського ресурсу": "Досвідчені ветерани (вбивці - УНІАН) з серйозними травмами, які вже воювати в повну силу не можуть, перетворюються в інструкторів і тилових командирів. Але ця система вимагає підживлення новачками в дуже і дуже великих кількостях. Ветерана (вбивцю - УНІАН) з залікованим хребтом і з пластинами в тазу ви вже в штурмовий стрій не повернете".

Також у "вагнерівців" великі проблеми з технікою і боєприпасами. Як пише видання, в Генштабі ЗС РФ сподівалися, що "вагнерівці", після боїв з Соледарі, погодяться приткнутися до російської армії, але тоді з'явиться проблема у вигляді самого Пригожина: "Решта вже самі латані-перелатані, і з щодня там все складніше. "Вагнери" просто виживають".

Раніше про проблеми з живою силою у "Вагнера" писала британська розвідка. Вказувалося, що вербування Пригожиним зеків помітно скоротилося порівняно з тією ж осінню 2022 року. Аналітики пояснювали це конфліктом "кухаря Путіна" з міністром оборони РФ Сергієм Шойгу і начальником Генштабу ЗС РФ Валерієм Герасимовим.

Загрожує 20 років в'язниці: ФСБ затримала українця на кордоні з Грузією, - росЗМІ

субота, 20 квітень 2024, 16:52

У Північній Осетії затримали громадянина України за підозрою в передачі українським спецслужбам інформації про розташування російських військових. Про це повідомляє місцеве видання "15-регіон" з посиланням на пресслужбу прикордонного управління ФСБ Рос...

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...