"Писали заклики до вбивств на будинках у Воронежі": Facebook заблокував фейки росЗМІ про затримання "українських неонацистів"

Facebook заблокував статті російських видань і інформагентств, в яких ішлося про затримання "прихильників української неонацистської групи МКУ", оцінивши їх як неправдиві. Про це пишуть ТАСС і РБК, зазначаючи, що їхні матеріали були повністю засновані на офіційних повідомленнях Федеральної служби безпеки і Слідчого комітету РФ, інформують Патріоти України.

У публікаціях ішлося про те, що затримані займалися "пропагандою ідеології неонацизму і масових убивств, а створив групу 19-річний чоловік у січні 2020 року. Він нібито разом зі своїми товаришами 33 і 17 років розміщував написи на стінах житлових будинків у Воронежі.

Фігурантів називають "ймовірними прихильниками української неонацистської групи МКУ". За словами експерта StopFake, затримані – члени російської націоналістичної організації, а до України вони не мають жодного стосунку.

У Facebook також уточнили, що названі імена – Роман Гребенщиков, Ілля Шмельов і Олександр Симонов – не прописано в релізах, а було поширено російськими ЗМІ. Також у повідомленні не йшлося про причетність до України всіх затриманих. Водночас "Роскомнадзор" зажадав від компанії відновити доступ до публікацій ТАСС, РБК і ще одного РосЗМІ "Взгляд".

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...