"Пишаюся нею, вона не здається": Мама "Пташки" з "Азовсталі" розповіла про останню розмову з донькою

Окупанти 16 вересня оприлюднили відео з українською полоненою-медиком Катериною Поліщук, яка має позивний "Пташка". Дівчина вийшла із заводу "Азовсталь" разом з українськими військовими і зараз перебуває у полоні в росіян. Її мама відреагувала на оприлюднене відео і розповіла, що переглядала його вже безліч разів. Проте вона не знає, коли саме були зняті ці кадри, і досі не має інформації, де перебуває її донька, передають Патріоти України.

Мама "Пташки" Світлана Поліщук розповіла у коментарі "Радіо Свобода", що востаннє розмовляла з донькою чотири місяці тому – 19 травня, коли дівчина вийшла з "Азовсталі". Тоді донька попередила, що може довго не виходити на зв'язок. Також вона попросила свою маму триматися, чекати, вірити, любити.

"Передивилася це відео безліч разів"

На нинішньому відео, оприлюдненому окупантами, видно, що дівчина добре тримається і не здається, каже її мама "Передивилася це відео стільки разів, що навіть не можете уявити. Коли його знімали, не знаю. Уже рівно чотири місяці, відколи Катруся у полоні. Я пишаюся своєю донечкою, що вона так тримається, не здається", – каже жінка.

На цьому відео Катерина розмовляє з пропагандистами, які проводили запис, лише українською мовою. Опубліковані були лише кілька фраз із розмови.

Донька розчулила маму своїми словами

У цьому відрізку ролика дівчина каже, зокрема, що пішла на фронт медиком, бо так може принести найбільше користі. Також вона зізналася, що їй соромно перед мамою, яка чула на одному з відео з "Азовсталі", як Катерина вживала нецензурну лексику.

Світлану Поліщуку розчулили такі слова доньки – адже вона подумала про такі речі, навіть перебуваючи у полоні.

"Вона у мене молодчинка, я її дуже-дуже люблю. Знаю, що обов’язково повернеться додому. Це дуже мило було з її боку, що вона, перебуваючи в такому скрутному становищі, думає про те, що сказала і як я це сприйняла", – каже жінка.

За її словами, її донька завжди насамперед думає про інших, а не про себе чи те, у якому стані вона перебуває.

Катерина Поліщук "Пташка"/ Фото надане мамою Катерини Поліщук

Про стан доньки нічого не відомо

Про стан доньки по відео важко щось зрозуміти, каже Світлана. Адже на дівчині великий одяг, тому не зрозуміло, чи схудла вона. Проте "виглядає Катруся на обличчі гарно", зазначає її мама.

Але важко визначити, коли саме було зняте відео. Адже на кадрах наприкінці ролика, де Катерина разом з іншими жінками ідуть, тримаючи руки за спиною, листя на дереві ще насиченого зеленого кольору.

Також жінка наголосила, що росіяни чомусь називають її доньку снайперка, тоді як вона була на фронті медиком. "Що сказати, як полонені. На цьому відео підписали, що Катруся ‒ снайперка, але вони давно так пишуть. Для мене це не новина. Вона насправді давно була медикинею, і всі це знають. У Росії пишуть неправду. Вона ж навіть стріляти не вміє", ‒ наголосила матір "Пташки".

"Ухилянтів треба брати за вухо і вести до ТЦК": Мер Конотопа записав звернення до нардепів (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:15

Поки Верховна Рада продовжує готувати законопроєкт про мобілізацію – профільному комітету залишились розглянути 5% поправок – міський голова Конотопа звернувся до народних депутатів із закликом “не гратися в політику". На цьому міський голова Конотопа ...

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...