"Питання - в кількості": Світан оцінив, скільки ППО треба для захисту від "Цирконів" і "Оніксів"

Україна може боротися з російськими протикорабельними ракетами "Онікс" і "Циркон" за допомогою комплексів ППО SAMP/T та Patriot, однак їхньої наявної кількості наразі недостатньо. Про це розповів військовий експерт, полковник ЗСУ в запасі Роман Світан, повідомляє "24 канал", передають Патріоти України.

Ракетами "Онікс" росіяни намагаються дістати до території Одещини, а саме до припортової інфраструктури та електростанцій. А ракетами "Циркон" завдавати ударів на відстань до 1000 км по визначених для себе об'єктах, як-от було в Києві.

Світан зазначив, що "Циркон" та "Онікс" мають приблизно однаковий підхід до виконання завдань – на них встановлений точковий двигун. Обидві ракети – морського застосування, але боєголовки з самонаведенням дозволяють атакувати й наземні об'єкти.

Експерт також вказав на надзвичайно високу швидкість польоту "Циркону" – до 10 тис. км/год. Тому час підльоту до Києва може становити щонайбільше 7 хв. Коли вмикається тривога, треба знати, яку ракету випустив ворог, щоб розуміти наявну кількість часу, аби залишити небезпечні місця чи змінити локації.

За словами полковника запасу, наразі не зрозуміло, як працює боєголовка самонаведення "Циркону", коли намагається вдарити по наземних цілях. Оскільки жодна ракета не влучила в об'єкт, то неможливо визначити її кругове відхилення. Щодо моря, то там ця ракета рухається до найбільш радіопомітних і радіоконтрастних кораблів.

"Водночас і Patriot, і SAMP/T дістають та знищують балістику. Питання – в кількості. Нам потрібно щонайменше пів сотні комплексів типу Patriot, щоб закрити територію", – оцінив Світан.

Логічний крок: Зеленський звільнив начальника УДО, чиї підлеглі готували замах на президента

четвер, 9 травень 2024, 20:27

Президент Володимир Зеленський звільнив Сергія Рудя з посади начальника Управління державної охорони України. Про це йдеться в указі глави держави №317/2024 від 9 травня, передають Патріоти України.

"Українці є дешевим інструментом США": Харківського блогера затримали за підтримку Росії (фото)

четвер, 9 травень 2024, 19:29

У Харкові викрили і затримали 24-річного проросійського агітатора. Безробітний чоловік створив анонімний YouTube-канал, підписниками якого були у більшості боти, та вихваляв там тоталітарний режим Радянського союзу, популяризував комуністичну символіку...