Питання, чи може Україна увійти до НАТО, вже вирішене, - посол Великої Британії Сіммонс

Держави НАТО підтримують прагнення України приєднатися до НАТО. Про це заявила посол Великої Британії Мелінда Сіммонс в інтерв'ю BBC News Україна, зазначають Патріоти України.

"Можна сказати, що питання про те, чи може Україна приєднатися (до НАТО. - ред.), вже вирішене в принципі. Питання в тому, що для цього потрібно. І ось розмови про це з українською стороною відбуваються регулярно, а зрушень немає... Із залученням України, її участю в операціях НАТО - все відмінно, і прогрес очевидний. Але щодо інституційних реформ, яких вимагає членство, то залишається багато роботи, - в деяких сферах більше, ніж в інших", - наголосила вона.

Сіммонс зазначила, що Україні необхідно провести інституційну реформу в сфері оборони.

"Я послідовно і скрізь наголошую: воювати на фронті дуже важливо, але так само важливо мати надійну систему підтримки в тилу. І тут повинен бути якийсь прогрес. На додаток, статус "Партнера розширених можливостей" і План дій щодо членства чітко говорять: є супутні реформи, в яких також повинен бути прогрес. Це судова реформа і реформа сектора безпеки", - пояснила посол.

Є важливий момент: Командир пояснив, чим замінити демобілізацію в Україні, і чому вона не потрібна до завершення війни

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр" полковник Павло Паліса виступив проти демобілізації до кінця війни. Військовий вважає, що набагато важливіше отримати можливість частіше проводити ротації для відновлення боєздатності підрозділі...

Потрібний перекладач

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

З дипломатичної на офісно-президентську. Держдеп наголошує, що в України – проблеми зі свободою слова. Зокрема, марафон висвітлює урядову позицію…. Минулого року Держдеп наголошував на тому, що закриття трьох незалежних від влади каналів – це проблема....