"Питання для нас і для них у тому": Від Часового Яру залежить доля битви за Донбас, "заруба" буде страшною, - експерт

Росіяни розуміють, що від контролю над Часовим Яром залежить питання, хто взагалі виграє велику битву за Донбас. Військовий аналітик, ветеран АТО Євген Дикий в ефірі телемарафону зазначив, що цілі росіян у цій війні проти України незмінні - це повна перемога, що включає два компоненти: позбавлення боєздатності ЗСУ та контроль над територіями, передають Патріоти України.

"Саме з такою пріоритетністю. Але, оскільки є політична компонента, їм дуже важливо показувати й території. Найкраще їм це зараз вдається саме на Донецькому напрямку. А в межах Донецького, конкретно на Покровському напрямку, який раніше називали Авдіївським. На Покровському напрямку в них найбільше успіхів. Вони не так багато їм дають стратегічно, але дають пересування лінії на карті, те, що можна красиво "продати", - акцентував Дикий.

Просування на Покровському напрямку "красиво подається" не тільки їхньому електорату, також вони намагаються залякати Захід, вважає ветеран. Стратегічно найважливіше питання для росіян - Часів Яр.

"Питання для нас і для них в тому, хто взагалі виграє велику битву за Донбас. Бо контроль над Часовим Яром, це де-факто контроль над всією великою агломерацією Костянтинівка, Краматорськ, Слoв’янськ, Дружківка. Доля цих чотирьох міст вирішується в Часовому Ярі. Тому, заруба за Часів Яр вже є і буде дуже жорсткою та страшною. Побажаємо нашим захисникам там сил", - підкреслив він.

Дикий закликав уважно прочитати англомовну версію інтерв’ю представника ГУР Вадима Скібіцького, який чітко сказав, "що Часів Яр не впаде сьогодні, тобто в найближчій перспективі".

"І тут він знає, що говорить, бо серед тих підрозділів, які боронять Часів Яр, власне, спецназ ГУР. Це не є секретом і вже є в медіа площині", - зазначив він.

За його словами, це свідчить про гарний рівень поінформованості Скібіцького, однак і демонструє, що "там більше воювати нікому". "Якщо ми кидаємо спецназ ГУР тримати укріпрайон Часового Яру, це приблизно з тої серії, як дуже дорогим мікроскопом забивати цвяхи, бо молотки закінчилися. Тримати укріпрайон - це робота піхоти. Спецназ ГУР для зовсім інших речей, але наразі саме він бере участь в боях за Часів Яр", - акцентував він.

Дикий додав, що представник ГУР сказав абсолютно правильну фразу про те, що утримання міста - це питання доступних ресурсів та резервів.

"Він не випадково розділив ці два слова. Бо це про різну відповідальність. Ресурси - це до наших союзників, до яких він звертався, а резерви - це до українського тилу, який зриває мобілізацію. Одне питання вже вирішив конгрес США, боєприпаси в дорозі. Те, що наші хлопці та дівчата утримуються до їх прибуття - це точно. А друге, ким заповнити та замінити наших захисників - це питання до українського тилу. Тут поки перспектива, нажаль, погана", - сказав він.

Путін припустився великої помилки: Жирнов пояснив, що не так пішло в Китаї

неділя, 19 травень 2024, 10:50

Глава РФ Володимир Путін відвідав Китай, де зустрівся із президентом країни Сі Цзіньпіном. Він не скупився на компліменти, сказав, що вчить китайську мову, почувається, ніби вдома, а потім взагалі назвав росіян та китайців братами. . Росія зараз склад...

"Вони це знають": Екскомандир роти "Айдару" пояснив, чому атака армії РФ на Харківщині не була розвідкою боєм

неділя, 19 травень 2024, 10:42

Штурми росіян півночі Харківської області не є розвідкою боєм, це повноцінний наступ. Однак в окупантів завдання максимум - не захоплення Харкова, а вихід на позиції, які б дозволяли артилерії ЗС РФ працювати по облцентру. Такою думкою поділився в ефір...