"Питання майбутнього": Британський посол відповів, чи можливе запрошення України в НАТО до завершення війни

У Лондоні переконані, що Україна повинна бути членом НАТО. Поки невідомо, коли і яким чином вступить в альянс. Про це заявив посол Великої Британії в Україні Мартін Гарріс в інтерв’ю РБК-Україна, передають Патріоти України.

"Я думаю, що це завжди була позиція Великої Британії (щодо того, що Україна має бути в НАТО, - ред.). Ми вважаємо, що не тільки Україна буде в НАТО, але також і НАТО буде сильнішим з Україною", - сказав він.

Гарріс висловив сподівання, що незабаром буде перемога в Україні. "Але після перемоги, я вважаю, загроза від агресора для безпеки в Європі буде залишатися. І наша перспектива - це перспектива нашого майбутнього союзу з Україною, і що Україна буде потужним союзником для Великої Британії в рамках НАТО, щоб гарантувати безпеку Європи", - додав він.

Відповідаючи на питання, чи можливе запрошення України в НАТО до завершення війни, Гарріс сказав: "Чесно, я не знаю, коли і яким чином, але я впевнений, що Велика Британія буде поруч з Україною, підтримуватиме Україну на шляху до НАТО. Україна зараз дуже близько до НАТО, і через нашу оперативну співпрацю".

Щодо формули так званого гібридного членства України в НАТО, наприклад, коли гарантії статті 5 не будуть розповсюджуватись на якісь її території, посол відповів: "Я думаю, що це питання майбутнього і не варто спекулювати щодо цього".

ЗСУ на Донеччині знищили нову радіолокаційну станцію окупантів "Гармонь-М" (фото)

понеділок, 28 жовтень 2024, 13:50

На Краматорському напрямку українські захисники завдали удару по російських позиціях і знищили сучасну радіолокаційну станцію "Гармонь-М". Про це повідомила прес-служба ОСУВ "Хортиця", передають Патріоти України. Радіолокаційна станція "Гармонь-М" з бе...

Був позбавлений статусу в рамках кримінальної справи: Депутат Полтавської облради через суд поновив інвалідність

понеділок, 28 жовтень 2024, 13:15

Депутат Полтавської обласної ради Андрій Удовиченко від фракції “Рідне місто” через суд поновив статус людини з інвалідністю, якого був позбавлений в рамках кримінальної справи. Про це пише видання “Полтавщина”, посилаючись на рішення Другого апеляційн...