Питання політичної волі: Коли Зеленський ухвалить рішення щодо можливого розпуску Ради, - експерт

Новообраний президент України Володимир Зеленський ухвалить рішення щодо можливого розпуску Верховної Ради на наступному тижні після результатів голосування депутатів за його перші законодавчі та кадрові ініціативи. Таку думку висловив голова правління Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко, повідомляють Патріоти України.

«Команда новообраного президента зі своїм ставленням до нинішньої Верховної Ради, до її розпуску, буде визначатися не зараз, не сьогодні, а наступного тижня після того, як вони побачать, як ВР буде реагувати на перші законопроекти та кадрові ініціативи новообраного президента», - заявив він.

За словами політолога, у 2007 році, коли тодішній президент Віктор Ющенко розпускав Верховну Раду, тоді «взагалі не було ніякого формального приводу для розпуску, але він припинив повноваження парламенту». Після цього, як відзначив Фесенко, політична та правова криза тривала три місяці, але врешті-решт було знайдено компромісне рішення. Політолог наголосив, що якщо зараз Зеленський вирішить піти на дочасний розпуск ВР, безумовно будуть лунати звинувачення на його адресу.

«Навіть якщо б не було рішення «Народного фронту» (про вихід з коаліції – ред.) та заяви голови ВР Андрія Парубія, на указ про розпуск все одно б виливались такі звинувачення, неминуче», - сказав він. Фесенко переконаний, що розпуск Верховної Ради є питанням політичної волі, а юридично ситуацію можна завжди тлумачити по-різному.

Джерело: УНІАН

"Нам поскаржилися на катування та жорстоке поводження": ООН перейнялася ставленням до полонених окупантів в Україні

четвер, 28 березень 2024, 12:27

Моніторингова місія ООН з прав людини активно перейнялася долею російських військових, які прийшли на чужу землю вбивати українців, та заявила: росіян нібито катують у транзитних місцях після їх евакуації з поля бою. Про це йдеться у звіті Управління в...

Війну оголосили "священною", а Захід - "сатанистським": З'їзд РПЦ благословив Путіна на повне знищення України

четвер, 28 березень 2024, 11:59

Війна, яку розпочав диктатор Володимир Путін, стає «новим етапом національно-визвольної боротьби російського народу», а вся територія України «має увійти до впливу Росії». Такі засади закріпила Російська православна церква у новому Наказі XXV Всесвітнь...