Питання розв'язано: Україна знайшла три джерела фінансування терміналів Starlink, - Резніков

Міністр оборони Олексій Резніков заявив, що Україна не матиме проблем з оплатою супутникового інтернету Starlink, оскільки для цього уряд країни має як мінімум три джерела фінансування,, передають Патріоти України.

В інтерв'ю журналістам видання глава Міноборони, пославшись на особисте спілкування з міністром цифрової трансформації України Михайлом Федоровим, зазначив, що найвищі посадові особи України перебувають у прямому контакті з Ілоном Маском. Вони підтримують зв'язок з американським бізнесменом, щоб знайти вихід із ситуації щодо оплати терміналів Starlink компанії SpaceX.

"Якщо йдеться тільки про гроші, то у нас є щонайменше три джерела. Вони можуть надійти з пакета Пентагону, який підтримує Україну, також з Європи, або можуть активізуватися приватні донори", — сказав Резніков.

За його словами, хоч би яким було фінансування, Україна продовжить співпрацю на технічному рівні з компанією SpaceX.

Оглядачі з посиланням на джерела пишуть, що Пентагон розглядає можливість оплати супутникової мережі Starlink коштами фонду, що використовується для довгострокового постачання зброї та обладнання.

Крім того, існують й інші варіанти надання доступу до мережі, крім Starlink, — наприклад, каліфорнійська компанія супутникового зв'язку Viasat, яка заявила, що вона надає підтримку в Україні та регіоні, включаючи надання безкоштовного громадського Wi-Fi для українських біженців у Словаччині.

Раніше американський бізнесмен і директор SpaceX Ілон Маск заявив, що компанія більше не в змозі дарувати термінали Starlink Україні або фінансувати термінали. Крім того, як повідомила телекомпанія CNN, американська компанія не зможе задовольнити запит командувача ЗСУ Валерія Залужного на постачання ще 8000 терміналів Starlink.

Після погроз Ілона Маска припинити фінансування Starlink в Україні, у Вашингтоні почали обговорювати можливість перевірки підприємств американського мільярдера щодо загрози національній безпеці США. Журналісти агентства Bloomberg зазначили, що "американським чиновникам стало ніяково" через подібні заяви Маска.

Росія тероризує Україну обстрілами та зібралася у великий наступ: Жданов пояснив, що задумали в Кремлі

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:27

Обстріли українських міст останнім часом почастішали. Російські пропагандисти знову закликають знищити Київ та Харків. А із настанням літа, як пише британське видання The Economist, зростає загроза нового масштабного наступу російських військ по всій л...

"Ухилянтів треба брати за вухо і вести до ТЦК": Мер Конотопа записав звернення до нардепів (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:15

Поки Верховна Рада продовжує готувати законопроєкт про мобілізацію – профільному комітету залишились розглянути 5% поправок – міський голова Конотопа звернувся до народних депутатів із закликом “не гратися в політику". На цьому міський голова Конотопа ...