Питання в бюрократії: Військовий експерт спрогнозував, коли ЗСУ отримають потужні системи ППО SAMP-T

Західні союзники можуть надати Україні потужну систему протиповітряної оборони SAMP-T в першому кварталі 2023-го року. Таку думку висловив військовий експерт Олександр Коваленко в ефірі "Еспресо", передають Патріоти України.

"Терористична загроза від російських окупантів допомагає вирішувати питання, які раніше були перешкодою для прискореного надання Україні систем ППО. Однак, якщо говорити конкретного про системи ППО SAMP-T, то залежно від швидкості ухвалення рішення Україна зможе отримати ці системи вже в першому кварталі 2023 року. Така можливість у наших партнерів точно є", - підсумував він.

За його словами, удари РФ по українській критичній інфраструктурі прискорюють надання ЗСУ сучасних систем ППО. "Бюрократичні процеси на Заході відбуваються набагато швидше, ніж це було на початку повномасштабного вторгнення", - пояснив він.

Українське небо закриватимуть комплексно? Обіцяні союзниками системи Patriot прибудуть одночасно з винищувачами F-16

субота, 4 травень 2024, 9:14

Німеччина зможе передати Україні зенітний ракетний комплекс Patriot не раніше кінця червня. Це постачання може збігтися за часом із передачею ЗСУ винищувачів F-16 від партнерів. Також близько 70 українських військових вже після Великодня розпочнуть шес...

"Той, хто каже, що війна має бути заморожена, ніколи не дивився на карту": Генерал Годжес вказав на головну проблему

субота, 4 травень 2024, 8:58

Україна не повинна погоджуватись на заморожування війни, оскільки для країни-агресора Росії це буде лише додатковим часом на підготовку наступного кроку. Москва вже неодноразово показувала, що не збирається дотримуватись жодних укладених угод. Таку дум...