"Питання в тому, як вони будуть діяти": Російські "еліти" та силовики готують похід проти Путіна, - Клімкін

Глава Кремля Володимир Путін перетворився із геополітичного гравця на геополітичного бандита, тому більше не доцільно ставити знак рівняння між Путіним та Росією. Усвідомлюючи це, російські "еліти" та силовий блок країни-агресора можуть ухвалити рішення про "персональне перезавантаження" першої особи, передають Патріоти України.

Щодо самого Путіна, то він втратив будь-які "червоні лінії" у відношенні України. Таку думку в ексклюзивному інтерв’ю OBOZREVATEL висловив міністр закордонних справ України в 2014-2019 роках Павло Клімкін.

За словами дипломата, наразі в Росії почали сумніватися в тому, що "Путін – це Росія". "Сьогодні починаються розмови: а Росія – це Путін? Чи не зовсім Путін? Чи зовсім не Путін?" – сказав він.

Клімкін додав, що агресивні і нічим не виправдані дії диктатора щодо України відвернули від нього колишніх союзників та довели, що Путін перетворився на "геополітичного бандита". На це, зокрема, вказує і останнє засідання СНД. "Путін втрачає вплив на Кавказі, в центральній Азії і в Азії, зокрема".

Щодо російських "еліт" та силовиків, то вони, на думку дипломата, також усвідомлюють ці невідворотні зміни та готуються до рішучих дій.

"Питання в тому, як вони будуть діяти, але в певний момент діяти вони будуть, оскільки вони втрачають Росію, яку вони також будували разом з Путіним. Тоді в Росії зрозуміють, що персональне перезавантаження – це єдина можливість якимось чином почати знову розмовляти з Заходом", – підсумував він.

"Процес має йти": Кремль погрожує вбивати українців, навіть якщо настане перемир'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:53

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров заявив, що Росія не збирається переривати бойові дії в Україні в разі початку переговорів щодо війни, яку розв'язала. Про це Лавров заявив в інтерв'ю росЗМІ, коментуючи домовленості, які нібито о...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...