Питання виживання не лише України: Європа розробляє план допомоги Києву у разі перемоги Трампа, - The Times

Країни Європи нарощують виробництво зброї, щоб допомогти Україні у війні у разі зупинки військової допомоги США


Європа розробляє план допомоги Києву у разі перемоги Трампа - The Times

Велика Британія та інші європейські країни розробляють стратегію допомоги України на випадок перемоги Дональда Трампа на президентських виборах у Сполучених Штатах і втрати підтримки з боку Вашингтона. Про це у понеділок, 1 січня, повідомляє Thе Times.

Як пише видання, в Європі відчайдушно намагаються наростити виробничі потужності, щоб мати змогу відправляти зброю та боєприпаси Україні для стримування Росії принаймні протягом року, незалежно від підтримки США.

В матеріалі йдеться, що дехто в британському уряді вважає, що все, що потрібно для перемоги над Путіним - це час, і Європа має бути готовою допомогти Україні просуватися вперед без підтримки США.

"Він (Путін) робить ставку на Трампа, але Європа прокручує шестерні, щоб зробити це без США, якщо Трамп спробує висмикнути вилку з розетки", - сказав співрозмовник видання.

Видання підкреслює, що більшість європейських політиків розуміють, що дати перемогти Путіну не можна.

"Путіну не можна дозволити перемогти, оскільки наслідки для європейської безпеки будуть серйозними", - вказав високопосадовець з уряду Британії і додав, що Кремль не зможе продовжувати війну несінченно довго.

Як зазначає The Times, на думку деяких західних посадовців, Україна може продовжувати втримувати свою територію без підтримки США.

"Долар зараз дійсно дуже зміцнився": Професор економіки Гарварда дав прогноз, що буде з курсом у разі перемоги Трампа чи Гарріс

субота, 27 липень 2024, 20:45

Якщо колишній президент США Дональд Трамп повернеться до Білого дому 2025 року, йому, найімовірніше, пощастить із його планами на ослаблення долара, навіть якщо він нічого не робитиме. Таку думку висловив професор економіки Гарвардського університету, ...

Скоро в Україні? Британці вперше випробувували лазерну зброю проти безпілотників

субота, 27 липень 2024, 20:30

Цей зразок лазерної зброх вже здійснив понад 40 тисяч тестових годин і знищив понад 400 цілей. Британська оборонна компанія Raytheon вперше в історії країни випробувала проти безпілотників лазерну зброю, інтегровану в бронемашину, передають Патріоти Ук...