Рада Федерації РФ пригрозила Україні війною через Керченську протоку

У РФ вважають, що проходження суден через Керченську протоку є питанням неприсутності НАТО в Чорному морі.

Через Керченську протоку можуть виникнути нові проблеми? Фото: РБК.

У Москві пригрозили Києву військовими діями в разі порушення процедур проходження кораблів ВМС України через Керченську протоку. Про це йдеться в заяві Ради Федерації, передають Патріоти України із посиланням на ТАСС.

У РФ вважають, що проходження суден через Керченську протоку є питанням неприсутності НАТО в Чорному морі, а проблемою дотримання української сторони процедур, які їй “добре відомі й успішно використовувалися до листопада 2018 року”, тобто до захоплення Росією українських моряків.

«Спроби України діяти в обхід цих процедур несуть в собі ризики виникнення військового конфлікту між Україною і Російською Федерацією, до якого може бути залучена і НАТО», – сказано в заяві Ради Федерації.

Підтримку, яку НАТО надає Україні, а в 2008 році надавала Грузії, в Москві назвали «заохоченням керівництва цих двох країн, яке впевнені у своїй безкарності, на нові авантюри». Втім, російські сенатори не виключають, що переговори Кремля з Північноатлантичним Альянсом можуть виправити ситуацію, що загострилася.

«Можна лише шкодувати про те, що формати і канали спілкування, які раніше існували, були згорнуті в односторонньому порядку за ініціативою НАТО. Повністю припинено співпрацю в цілій низці сфер безпеки в інтересах усіх держав Євро-Атлантики», – поскаржилися в Раді Федерації.

У Харкові затримали ремонтників, які "полювали" на мобільні вогневі групи та оборону міста (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:41

Двоє чоловіків готували серію повітряних атак на позиції ЗСУ. Серед основних цілей були фортифікаційні споруди, укріпрайони українських військ та мобільні вогневі групи. Для удару окупанти планували застосувати надважкі керовані авіабомби, передають Па...

Готується вступити у війну? Білорусь закріпила у військовій доктрині надання допомоги союзникам

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:26

Білорусь оновила військову доктрину, в якій закріпила можливість надання допомоги союзникам. Зокрема, відправки військових. передають Патріоти України з посиланням на військову доктрину Білорусі. "Білорусь вважає за можливе надання військової допомоги ...