Рада ЄС повністю скасувала спрощений візовий режим з РФ

Громадяни Росії матимуть змогу їздити до країн Євросоюзу лише на загальних правилах візового кодексу.

Рада ЄС у п'ятницю, 9 вересня, ухвалила рішення про повне зупинення дії угоди про спрощення візового режиму між ЄС та Росією. Тепер до росіян будуть застосовуватися загальні правила візового кодексу. Про це повідомила прес-служба Ради ЄС.

"Це спричинить збільшення візового збору з 35 до 80 євро, необхідність надання додаткових документальних доказів, збільшення термінів оформлення віз та суворіші правила видачі багаторазових віз", - сказано в повідомленні.
Рішення набирає чинності з 12 вересня 2022 року.
"Своєю неспровокованою та невиправданою агресивною війною, включаючи невиборчі напади на цивільне населення, Росія порушила цю довіру і зневажила фундаментальні цінності нашої міжнародної спільноти" - зазначив міністр внутрішніх справ Чехії Віт Ракушан.
За його словами, це рішення є "прямим наслідком дій Росії", а також доказом "непохитної прихильності" країн Європи до України та її народу.
Нагадаємо, Литва, Латвія та Естонія домовилися про суттєве обмеження перетину кордону громадянами РФ, які мають шенгенські візи.

Рейтинги не суттєво: "Якщо не буде телемарафону, то виникне медіахаос", - радник Єрмака Лещенко вимагає СБУ розібратись з критиками медіапроекту ОП

вівторок, 30 квітень 2024, 0:52

Скандальний діяч запевняє, що всі хто критикує інформаційну політику його з Єрмаком медійного дітища - або запроданці, або корисні ідіоти Кремля. Радник глави Офісу Президента Сергій Лещенко, екс-нардеп та ситуативний залізничник запевняє, що без телем...

Бронетехніка та боєприпаси: Німеччина передала нову партію військової допомоги ЗСУ

вівторок, 30 квітень 2024, 0:15

Німеччина відзвітувала щодо нового пакета військової допомоги для України, до якого увійшли додаткові засоби протиповітряної оборони, снаряди й бронетехніка. Про це повідомляється на офіційному сайті німецького уряду в понеділок, 29 квітня. До списку у...