Скандальне рішення: Рада Європи зробила крок до повернення Росії в ПАРЄ

На засіданні у Гельсінкі понад 30 міністрів закордонних справ країн-членів Ради Європи ухвалили рішення, яке відкриває шлях для повернення Росії в ПАРЄ за надзвичайною процедурою. У своєму рішенні міністри наголосили, що це необхідно для координації дій, повідомляють Патріоти України.

Такі дії допоможуть підвищити здатність Ради Європи ефективніше реагувати на ситуації, коли держава-член порушує свої статутні зобов'язання. Або не дотримується стандартів, фундаментальних принципів та цінностей Ради Європи.

ПАРЄ

Міністри стверджують, що необхідно розробити чітко визначену додаткову процедуру, яка може бути ініційована Парламентською асамблеєю, Комітетом міністрів або генеральним секретарем. Йдеться про новий тип санкцій проти держав-порушниць, сприятливий для Росії.

Всі держави-члени повинні мати право на рівних умовах брати участь у Комітеті міністрів і в Парламентській асамблеї, двох статутних органах Ради Європи, – заявили міністри ПАРЄ. Вони також нагадали, що одним з основних зобов'язань держав-членів є сплата обов'язкових внесків до звичайного бюджету.

Крім того, міністри висловилися за те, щоб делегації всіх держав-членів могли взяти участь у наступній червневій сесії Парламентської асамблеї Ради Європи з огляду на важливість виборів генерального секретаря і суддів до Європейського суду з прав людини.

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...