Рада підтримала закон Зеленського про скасування атестації для школярів

Верховна Рада на своєму засіданні 18 червня схвалила законопроект президента Володимира Зеленського №3669 "Про внесення змін до деяких законів України щодо окремих питань завершення 2019/2020 навчального року". Відтак у 2020 році в Україні скасовано державну підсумкову атестацію через ситуацію з коронавірусом. Про це стало відомо в ході засідання парламенту, передають Патріоти України.

За законопроект проголосували 356 нардепів. Закон передбачає, що учні, які завершують повну загальну середню освіту в 2019/2020 навчальному році, звільняються від проходження державної підсумкової атестації у зв'язку з карантином через коронавірус.

"Одержувачі освіти, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти в 2019/2020 навчальному році, мають право пройти державну підсумкову атестацію, у тому числі у формі зовнішнього незалежного оцінювання, за власним бажанням", - зазначено в тексті закону.

Згідно з документом, на час карантину дату початку і/або закінчення відповідного навчального року (років) може визначати Кабмін.

Раніше освітній омбудсмен Сергій Горбачов пояснив, що від складання державної підсумкової атестації будуть звільняти тих, хто завершує здобуття повної загальної середньої освіти – школярів, студентів коледжів і профтехнічних закладів освіти.

Наприкінці червня всі випускники отримають свідоцтва про повну загальну середню освіту разом із додатками, де буде вказано про звільнення від ДПА. "Має це виглядати так: у червні всі отримують свідоцтва і додатки, людина здає ЗНО, а після того вирішує, чи хоче вписати в додаток оцінку ЗНО, може це зробити. Процедуру зараз встановлюють", – пояснив він. Горбачов наголосив, що ЗНО залишиться недоторканим: "Жодним чином потрапити до університету чи академії повз ЗНО не вийде", – підсумував омбудсмен.

"Вони просто черв'яки на нашому тілі": Депутат "Єдиної Росії" обізвала безробітних росіян

середа, 1 травень 2024, 23:43

Депутат від партії "Единая Россия" Катерина Собканюк заявила, що безробітні росіяни є "черв'яками". Також вона запропонувала створити в Росії "трудові табори", передають Патріоти України. "Сьогодні в будівельній галузі близько 30% незаповнених місць, в...

На місці влучання спалахнула потужна пожежа: Окупанти знову вдарили по Одесі (фото, відео)

середа, 1 травень 2024, 23:18

Увечері 1 травня російські окупанти знову вдарили по Одесі. Про це повідомили місцеві Telegram-пабліки, передають Патріоти України. У мережі з'явилися фото та відео наслідків. Над містом здійнявся дим. За попередніми даними, окупанти вдарили по складу ...