Рада пропонує вручати повістки електронною поштою та рекомендованим листом

Член комітету з питань нацбезпеки та оборони Федір Веніславський наголосив, що сповіщення про надходження рекомендованого листа прийде до поштової скриньки, а сам лист з повісткою видаватимуть відповідні представники поштових служб особисто в руки, передають Патріоти України.

"У законопроєкті ми плануємо прописати можливість вручення повістки не лише особисто під розписку, але і через електронну пошту та рекомендованим листом", — заявив Веніславський.

Лист з повісткою видаватимуть представники поштових служб

За його словами, сповіщення про надходження рекомендованого листа прийде до поштової скриньки, а уже сам лист з повісткою військовозобовʼязаному видаватимуть відповідні представники поштових служб особисто в руки. Веніславський назвав це так званою "публічною повісткою".

За словами представника президента у Раді, в Україні вже фактично діє електронний кабінет військовозобов'язаних та призовників, який буде містити усі ідентифікаційні дані.

"Ці норми мають спростити отримання повістки і не дозволяти людям зловживати тим, що він нібито не отримує повістку і не порушує закон", — наголосив він.

Вручення повістки органами місцевого самоврядування та виконавчої влади

Веніславський додав, що у Раді прописують, що повістки можуть вручатися не лише представниками ТЦК, але і через органи місцевого самоврядування та місцеві органи виконавчої влади, аби уточнити повноваження цих структур у питаннях мобілізації.

"Зараз у чинному законі про мобілізаційну підготовку та мобілізацію вже передбачено, що ці органи беруть участь у мобілізаційних заходах, але на практиці вони дуже часто уникають цих своїх обов'язків. Крім того, ми передбачаємо, що і військові адміністрації долучаються до цих заходів", — зазначив член комітету з питань нацбезпеки та оборони.

Джерело: РБК-Україна

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...

Москва в паніці надзвонювала в Вашингтон: Пентагон відмовив Україну від секретної спецоперацію на території Росії, — NYT

субота, 27 липень 2024, 13:01

ЗСУ нібито збиралися провести операцію в глибокому тилу ворога. З цього приводу міністр оборони РФ телефонував главі Пентагону, що, як зазначають американські журналісти, досить незвично. На початку липня міністр оборони США Ллойд Остін отримав проханн...