У розгар епідемії коронавірусу: Рада призначила нового главу МОЗ

30 березня на позачерговому засіданні Верховна Рада призначила нового міністра охорони здоров'я. Ним став Максим Степанов. "За" проголосували 246 нардепів, передають Патріоти України.

Як повідомляють джерела в "Слузі народу", в команді президента були незадоволені роботою минулого глави МОЗ Іллі Ємця. Цікаво, що на своїй посаді він не протримався й місяця. До нього відомством управляла Зоряна Скалецька, яка пішла у відставку разом з урядом Олексія Гончарука.

Степанов народився в родині медиків і за першою освітою є хірургом. У 2011-2016 роках обіймав посаду керівника поліграфкомбінату "Україна", який одним з перших почав друкувати в країні ID-карти.

У 2017 його призначили губернатором Одеської області, на посаді він пробув два роки. Він неодноразово говорив, що його пріоритетами є медицина, інфраструктура і освіта.

В 2019 році у Степанова стався відкритий конфлікт з Петром Порошенком. Тодішній губернатор публічно заявив, що не захотів роздавати по 1000 гривень з бюджету під вибори, за що був відсторонений.

Під час спалаху коронавурусу Степанов почав займатися волонтерством, він активно допомагає одеським лікарням. За свої кошти він закупив для медиків захисні костюми, апарат ШВЛ і 4000 респіраторів.

Британія виділила Україні рекордну військову допомогу - Зеленський

вівторок, 23 квітень 2024, 13:28

Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак повідомив про виділення найбільшого досі пакета оборонної підтримки обсягом пів мільярда фунтів стерлінгів. Про це президент України Володимир Зеленський повідомив у своєму Telegram, передають Патріоти Україн...

Три "Урали" важкопоранених окупантів вивезли в бік Новоазовська: Спливли деталі "бавовни" в Маріуполі

вівторок, 23 квітень 2024, 10:59

Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що ввечері в понеділок, 22 квітня, у лівобережному районі міста Сили оборони завдали удару по великому розташуванню окупантів. Про це він розповів в етері "Еспресо", передають Патріоти Украї...