Рада призначила нового міністра соцполітики

Новою головою міністерства соціальної політики України призначено Оксану Жолнович. До цього вона керувала департаментом соціальної політики та охорони здоров'я в Офісі президента. За освітою Жолнович – юристка, працювала адвокатом і вже обіймала посаду радниці міністра соцполітики. Таке рішення ухвалили депутати Верховної Ради. За проголосували 282 депутати, з яких 209 – із фракції "Слуга народу". Про це повідомив народний депутат від "Голосу" Ярослав Железняк, передають Патріоти України.

Жолнович замінила на посаді Марину Лазебну, яка подала у відставку за власним бажанням. Її заяву про звільнення депутати Верховної Ради ухвалили напередодні, 18 липня.

Хто така Оксана Жолнович

Жолнович народилася 21 лютого 1979 року, тобто станом на липень 2022 року їй 43 роки. За освітою – юристка, навчалася у Львівському національному університеті ім. Івана Франка (випуск 2001 року). Захистила кандидатську дисертацію на тему трудового права в Україні.

Після закінчення університету будувала викладацьку кар'єру. Була аспіранткою, а згодом асистенткою та доценткою кафедри трудового, аграрного та екологічного права в університеті ім. Івана Франка. Також працювала помічницею ректора Львівського державного університету фізичної культури ім. Івана Боберського.

Свідоцтво на зайняття адвокатською діяльністю Жолнович оформила у 2009 році. Після цього займалася адміністративними справами, була адвокаткою у трудових, цивільних, житлових, земельних, сімейних та адміністративних справах.

З 2009 по 2019 рік входила до Ради адвокатів Львівської області, була співзасновницею та членкинею правління "Українського центру соціально-правових досліджень", а також експерткою "Європейського вектора реформ"

Жолнович також була членкинею політичної партії "Сила людей". Чотири рази балотувалася від цієї партії до рад різних рівнів, проте жодного разу не була обрана.

У 2014 році на позачергових виборах до Верховної Ради було включено до виборчого списку під №5 від партії "Сила людей". Як мажоритарниця висувалась у депутати Львівської обласної ради. Того ж року подавалася на посаду голови та водночас депутата Львівської міської ради.

З 2019 до 2021 року була радницею міністра соціальної політики. Працювала у сфері захисту осіб із інвалідністю. Також була членкинею правління Фонду соціального страхування з тимчасової непрацездатності.

З 2020 року Оксана Жолнович стала керівницею департаменту соціальної політики та охорони здоров'я Офісу президента. Пробула на цій посаді до призначення міністром соціальної політики у липні 2022 року.

Допомагали своїй злочинній державі: У Фінляндії затримали російських студентів

п’ятниця, 3 травень 2024, 23:05

Трьох громадян Росії підозрюють у експорті товарів подвійного призначення з Фінляндії до іноземних держав. Студенти – двоє 25-річних хлопців та 18-річна дівчина – за рішенням суду перебуватимуть під вартою, поки триває слідство. Про це пише Yle, переда...

"Крах плана бандеровского недоумка": Медведєв розкритикував Саміт миру, який організовує Швейцарія

п’ятниця, 3 травень 2024, 22:17

Заступник голови радбезу РФ Дмитро Медведєв розповів, яку користь для Росії він вбачає у Глобальному саміті миру, запланованому на червень цього року. Про це він розповів підписникам у Telegram, передають Патріоти України. "Користь потрійна. По-перше, ...