Рада закликала Макрона не пустити росіян і білорусів на Олімпіаду в Парижі та звернулася до світу через Харлан

Депутати Верховної Ради більшістю голосів ухвалили звернення до президента Франції Еммануеля Макрона із закликом не допустити громадян РФ і Білорусі на Олімпіаду в Парижі. Крім того, український парламент закликав світ засудити незаконну дискваліфікацію Ольги Харлан, передають Патріоти України.

Про це 9 серпня повідомив народний депутат Олексій Гончаренко. "Ми звернулись до парламентів і урядів країн світу, олімпійського комітету та міжнародних спортивних федерацій із закликом засудити незаконну дискваліфікацію Ольги Харлан", – написав він у своєму Telegram-каналі.

За відповідне рішення проголосували 320 народних обранців, інформував Гончаренко. "Ми закликаємо скасувати дискваліфікацію Ольги Харлан та офіційно принести їй вибачення. А також обовʼязково притягнути до відповідальності всіх осіб, причетних до ухвалення рішення про дискваліфікацію Ольги Харлан і пожиттєво дискваліфікувати російську спортсменку Анну Смірнову за провокативний вчинок, що суперечить олімпійському духу", – розповів парламентар.

Крім того, Верховна Рада 306 голосами підтримала законопроєкт №9409 про звернення до лідерів та парламентів інших країн щодо обмеження в’їзду на їхню територію російським і білоруським спортсменам та спортивним делегаціям, розповів Гончаренко.

За його словами, парламент України також закликав Макрона "і всіх відповідальних осіб не допустити на свою територію рашистів та білорусів, які, прикриваючись спортом, сповідують антилюдську пропаганду".

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...