"Радіолокаційна станція бачить на 18 км": Жданов розповів, чим допоможуть ЗСУ на фронті німецькі САУ Gepard

До України прибули перші зенітні самохідні артилерійські установки Gepard з Німеччини. Військовий експерт Олег Жданов розповів основні характеристики артустановки та чим вона стане в нагоді українським захисникам, передають Патріоти України.

За словами Жданова, німецька зенітна самохідна артилерійська установка Gepard призначена для прикриття військ на передньому краї фронту.

Військовий експерт зазначив, що раніше Німеччина обіцяла надати України 15 таких установок в липні, а ще 15 - в серпні. Наразі на фронт прибуло лише три Gepard.

Жданов розповів, що це тактичні засоби протиповітряної оборони, які призначені для прикриття військ на передньому краї фронту.

"Вони броньовані, у них радіолокаційна станція бачить на 18 км, ураження вони можуть здійснювати з дистанції 5-7 км. Тому для наших військ це буде дуже в нагоді в плані захисту від штурмової і армійської авіації російських військ", - наголосив Жданов.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...