"Радикал" ​Мосійчук знайшов "головного зрадника України" й написав заяву на Муждабаєва до СБУ та Генпрокуратури​

Скандальний нардеп вирішив заробити кілька балів у нового президента за рахунок запального кримсько-татарського журналіста, нонконформіста, котрий тяжко переживає за долю України та Криму і відстоює право на власну думку, в незалежності від кон'юнктури.

Народний депутат від Радикальної партії Ігор Мосійчук заявив, що Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження для перевірки обставин, викладених нардепом у заяві щодо публікації ведучого телеканала ATR Айдера Муждабаєва у Facebook. У цьому пості журналіст назвав зрадниками тих, хто в першому турі виборів голосував не за президента Петра Порошенка, який балотувався на другий строк, а за інших кандидатів на посаду глави держави.

Нардеп від Радикальної партії Ігор Мосійчук звернувся у Службу безпеки України та Генпрокуратуру через публікацію журналіста Айдера Муждабаєва у Facebook, у якій він назвав зрадниками тих, хто голосував не за президента Петра Порошенка, який балотувався на другий строк.

26 квітня народний депутат опублікував у Facebook фото свого звернення та відповіді СБУ, у якій ідеться, що обставини, викладені в заяві Мосійчука, розслідують у межах кримінального провадження.

"Справа стосується поста у Facebook Муждабаєва, де після першого туру виборів він закликав стріляти у спину тим, хто проголосував не за Порошенка, і від'єднати шість – вісім областей України. Вважав і вважаю, що такі заклики неприпустимі, і той, хто їх виголошує, має бути покараний", – заявив Мосійчук.

Муждабаєв коментував у Facebook заяву нардепа на початку квітня, коли той звернувся у правоохоронні органи. За словами журналіста, доводи, викладені Мосійчуком, є "брехнею і перекручуванням".

"Там брехня і перекручування все – від "пропозиції розстрілювати українців" до натяку, що я хочу віддати Росії шість – вісім областей України. Це якраз те, що писало безліч тролів. Один в один", – писав він.

Пост у Facebook, через який нардеп звернувся у СБУ та ГПУ, Муждабаєв опублікував 31 березня. Він оприлюднив дані екзит-полів і назвав зрадниками виборців шоумена Володимира Зеленського, лідера "Батьківщини" Юлії Тимошенко, позафракційного нардепа Юрія Бойка і нардепа від Опозиційного блоку Олександра Вілкула, які балотувалися на посаду президента. Пізніше він видалив своє повідомлення, видання "theБабель" наводить скріншот публікації.

"Ось чудова карта тих, із ким ми живемо в одній країні. Це – звичайні зрадники. Ті, хто здасть країну на раз-два. Додайте сюди виборців Юлі, Бойка, Вілкула та інших ставлеників Росії. Жодних шансів перемогти у другому турі в нас немає. Це абсолютно нереально. Зрада переможе з імовірністю 100%. Я щойно розмовляв у себе вдома з бойовим командиром батальйону. Мабуть, доведеться стріляти. Коли тобі стріляють у спину, іншого виходу немає. Це означає нову революцію, перемогу патріотів, але й одночасно втрату ще шести – восьми областей", – написав він.

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...