Радикальне прощання з колоніальним минулим: ​У Таджикистані заборонили називати дітей російськими іменами

Процес повернення до культурних коренів, як і використання національної топоніміки довгий час гальмувався "братньою" Росією.

У Таджикистані поставили під заборону назва дітей російськими іменами і прізвищами, йдеться на офіційному сайті парламенту держави. Поправки в закон вносяться з метою "відродження національних імен", зазначають Патріоти України.

Тепер свідоцтва про народження в країні видаватимуть з виключенням суфіксів, характерних для російської мови, -
"-Віч", "-ів", "-ів", "-еванний", "-овна".
Норма не буде поширюватися на представників національних меншин, які мають право самі вибирати, які суфікси до прізвища та по батькові варто вказувати при реєстрації своїх новонароджених дітей.
Громадян, які вже носять імена і прізвища в "російській форматі", зміни не торкнуться - принаймні поки що.

Важливий момент: В ISW проаналізували, що допоможе Україні відновити контроль над усією територією

субота, 27 квітень 2024, 12:23

Здатність України повернути всі захоплені росіянами території буде залежати від майбутніх рішень на Заході, в Кремлі та у Києві, а також здатності всіх сторін динамічно змінювати хід війни. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW), передаю...

Чи можливий новий український наступ: Експерт оцінив ситуацію на фронті

субота, 27 квітень 2024, 11:30

В України зараз з'явиться артилерія, боєприпаси і росіяни знають, що це буде десь протягом цього місяця. Тож вони намагатимуться якнайшвидше реалізувати якісь завдання. Про це в ефірі "1+1" заявив військовий експерт Михайло Самусь, передають Патріоти У...