"Радимо вам спробувати в іншій країні": У Нідерландах заявили про кризу із притулком для українських біженців

У Нідерландах виникла криза із притулком для біженців, зокрема українців, які опинилися у важкій ситуації після закриття пункту в Утрехті. Про це у четвер, 22 серпня, заявила міністерка з питань міграції та надання притулку Маржолейн Фабер, повідомила нідерландська газета De Telegraaf, передають Патріоти України.

«Утрехт більше не здатен впоратися з потоком українців», — зазначила Фабер, додавши, що всі місця переповнені.

Втім, наразі міністерка не має правових підстав для офіційного оголошення кризової ситуації, пише De Telegraaf. Газета припустила, що Фабер, ймовірно, готується ухвалити закон про тимчасову кризу з наданням притулку, проте цей закон може суперечити правилам ЄС.

Як зазначила газета De Telegraaf, центр прийому українських біженців в Утрехті планують відкрити знову лише після того, як у Нідерландах з’явиться більше місць для довгострокового розміщення біженців.

Водночас нідерландська телерадіокомпанія NOS пише, що кілька українських біженців, які прибули 22 серпня до колишнього притулку в Утрехті, отримали листа з порадою самостійно знайти місце для ночівлі. «Якщо це неможливо, ми радимо вам спробувати в іншій країні», — йдеться в листі.

За даними NOS, наразі лист більше не розповсюджується.

Україна може бити американською зброєю по Курській області РФ - представниця Пентагону

четвер, 22 серпень 2024, 23:30

Сполучені Штати Америки дозволяють Україні використовувати американську зброю для ударів по цілях в Курській області, "щоб захиститися від атак із цього прикордонного регіону". Відповідну заяву зробила заступниця офіційного представника Пентагону Сабрі...

Трамп заявив, що Гарріс зустрічалася з Путіним напередодні війни, але далі щось пішло не так

четвер, 22 серпень 2024, 22:51

Кандидат у президенти США Дональд Трамп заявив, що його опонентка Каміла Гарріс напочатку 2022 року зустрічалася з Володимиром Путіним, передають Патріоти України з посиланням на CNN. "Згадайте, коли Байден послав Камалу в Європу, щоб зупинити війну в ...