"Ракет "Кинджал" у РФ небагато, але ворог змінить тактику": Злий Одесит попередив українців про небезпеку

Найближчим часом українці спостерігатимуть довші паузи між обстрілами, але при цьому Росія збільшить кількість одноразового пуску ракет. Упевненість у цьому висловив військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко (Злий Одесит), передають Патріоти України.

За його словами, російське командування шукає шляхи підвищення ефективності застосування ракетного озброєння. Коваленко зазначив, що на сьогоднішній день проблемою РФ є не тільки дефіцит ракет, але і ППО України.

"Я неодноразово зазначав, що ППО України сьогодні одне з найефективніших і боєздатних у світі, не дивлячись на те, що нашим ракетникам доводиться оперувати старою радянською технікою. І це факт, а не бравада, оскільки українські захисники повітряного простору відпрацювали алгоритми протидії практично всій номенклатурі ракетного озброєння РФ авіаційного, морського і сухопутного базування, отримавши досвід, який не має аналогів у світі", – вважає експерт.

Він додав, що навіть, донедавна невразлива і така, що "не має аналогів у світі", крилата ракета "Калібр" збивається українською ППО з імовірністю вище 90%. "Єдина ракета поки недоступна високій протидії ППО ЗСУ - це Х-47М "Кинджал", – заявив Коваленко. – Але Х-47М "Кинджал" це штучний, не серійний продукт, і цих ракет у Росії на озброєнні менше 40 – особливо не настріляєшся".

Експерт акцентував, що на сьогоднішній день застосування ракет Х-101, Х-55, КР "Калібр", П-800 "Онікс", 9м723/9М728 та інших одиночними пусками росіяни не вважають раціональними: одиночну, або нечисленну мету збити легше, а витрати – мільйони доларів у повітря.

"Вихід один – збільшувати кількість одноразового пуску, для підвищення подолання ППО. Але виникає інша проблема, що виходить з дефіциту ракет і проблематичності їх логістики, їх своєчасної і регулярної доставки на аеродроми і бази. Тобто, найближчим часом ми зможемо спостерігати збільшення пауз між обстрілами території України, але при цьому збільшення кількісного одноразового пуску. Що примітно, з кожним таким пуском, буде, з одного боку, збільшуватися сама пауза, з іншого, зменшуватися кількість доступних до пуску засобів", – зробив висновок експерт.

"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...