Ракет вистачить на весь ЧФ ВМС РФ: Для військової операції в Чорне море увійшов американський есмінець

Американський ракетний есмінець "Портер"У Чорне море через протоки Дарданелли і Босфор в рамках планової операції увійшов ракетний есмінець США DDG78 Porter. Про це повідомляє пресслужба військово-морських сил США. Минулого разу Porter стояв в одеському порту з 8 по 11 і з 14 по 18 липня, зазначають Патріоти України.

За словами командуючою шостим флотом США віце-адмірала Лізи Франкетті, візит есмінця став сьомим в цьому році для кораблів ВМС США. Присутність есмінця демонструє прихильність Вашингтона до свободи судноплавства союзникам і партнерам по НАТО в регіоні, зазначили у відомстві.

Основне озброєння есмінця – 90 ракетних пускових установок, в яких можуть знаходитися зенітні і протичовнові ракети, а також крилаті ракети "Томагавк". Управління озброєнням корабля здійснює система "Іджіс", відзначає видання "Думська".

У 2013 році корабель був модернізований, тепер він здатний нести ракети SM-3, призначені для боротьби з балістичними ракетами і супутниками на навколоземній орбіті. Есмінець названий на честь американської династії морських офіцерів, зокрема коммандера (капітан другого рангу) Девіда Портера і його сина, адмірала Девіда Діксона Портера.

Велика загроза: Полковник ЗСУ в запасі назвав місто, яке стане ціллю РФ в разі захоплення Часового Яру

четвер, 2 травень 2024, 15:30

Наразі одне з першочергових завдань російських окупаційних військ полягає в захопленні Часового Яру Донецької області. Після цього окупанти можуть націлитися на Торецьк, передають Патріоти України. Таку думку висловив полковник ЗСУ в запасі, військовий...

Чи може Росія завдати ракетного удару по Україні на Великдень: У Повітряних силах зробили заяву

четвер, 2 травень 2024, 15:30

У Повітряних силах не виключають можливих атак російських військ по Україні у Великодню ніч, та заявили про готовність відбиття ймовірних нападів противника, передають Патріоти України з посиланням на спікера Повітряних сил ЗСУ Іллю Євлаша в ефірі теле...