Ракета не відхилилась від курсу: Росіяни цілеспрямовано били по "Охматдиту", у Defence Express навели докази (відео)

На кадрах з ударом російської ракети не видно жодної ознаки того, що її підбили чи пошкодили, або вона відхилялась від курсу, передають Патріоти України.

Сьогодні, 8 липня, під час масованої атаки на Київ росіяни завдали удару й по Охматдиту у Києві, яка є найбільшою дитячою лікарнею в Україні. При цьому, як зазначають аналітики Defence Express, аналізуючи відео удару, росіяни били по лікарні цілеспрямовано. Як зазначають аналітики, на відео видно, що крилата ракета заходить на ціль після гірки.

"Наразі складно сказати, яка саме це була крилата ракета, але відомо, що для атаки ворог використав Х-101, які були запущені з Ту-95МС. Важливо зазначити, що на відео не зафіксовано жодних ознак того, що вона підбита чи пошкоджена. Також, через те, що ракета знаходиться на термінальній стадії польоту після традиційного маневру "гірка" перед ударом, вона не відхилилась від курсу", - пояснюють аналітики.

Таким чином відео є доказом того, що саме дитяча лікарня й була ціллю для удару. Саме координати Охматдиту були занесені в її пам'ять, як мішень і ця атака - не випадковість та не результат низької точності російських ракет або невірно прокладеного маршруту, йдеться у публікації Defence Express.

Крім того, після удару, вже під час розбору завалів декілька разів оголошувалась повітряна тривога. Також було чути роботу засобів ППО. Тож, як зазначають аналітики, не виключено, що РФ намагалась використати свою підступну тактику із повторним ударом по рятувальниках та вцілілих.

Як нагадують у Defence Express, атака по дитячій лікарні повністю повторює авіаудар по Маріупольському театру 16 березня 2022 року, коли попри величезні написи "Дети", російські пілоти завдали удар.

Курськ масово атакували українськи безпілотники. Загорівся житловий будинок (відео)

четвер, 25 липень 2024, 0:30

Увечері 24 липня ударні БПЛА атакували російський Курськ і Курську область. Про це у себе в Telegram повідомив виконувач обов'язків губернатора Олексій Смирнов. . "У небі над Курською областю працює ППО. Відійдіть від вікон! Наближатися до уламків БПЛ...

Кулеба пояснив китайському візаві, на що Україна ніколи не піде в пошуках миру

середа, 24 липень 2024, 23:59

Україна не прогнеться на жодні ультиматуми щодо завершення війни. Китай згодний, що для закінчення війни потрібно досягти "сталого миру", а не його ілюзії. . Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба після переговорів у Китаї, повідомляють...