Ракета влучила? Орбан скликає Раду оборони через припинення прокачування нафти "Дружбою" у напрямку Угорщини

Російська компанія "Транснефть" заявила, що Україна призупинила прокачування нафти трубопроводом "Дружба" в напрямку Угорщини. Про це повідомили російські ЗМІ, передають Патріоти України.

Представник російської "Транснафти" Ігор Дьомін заявив, що причиною зупинки стало "падіння напруги". "Україна повідомила , що призупинила прокачування нафти по "Дружбі" у напрямку Угорщини", – йдеться у повідомленні.

Водночас, українська сторона офіційно поки не підтвердила цю інформацію.

Що кажуть в Угорщині

Угорське видання Index стверджує, що російська ракета влучила в трансформаторну підстанцію системи постачання електрики на білорусько-українському кордоні, яка відповідає за безперебійну роботу нафтопроводу "Дружба". Нафтопровід зупинився, тому що відсутнє електропостачання насосів.

Внаслідок удару тимчасово припинилися поставки сирої нафти до Угорщини, Чехії та Словаччини по нафтопроводу "Дружба".

Орбан скликає Раду оборони

Прем'єр-міністр Віктор Орбан опублікував на своїй сторінці у Facebook повідомлення, що "скликав засідання Ради оборони у зв'язку з останніми подіями російсько-української війни".

"У відповідь на зупинку прокачування нафти та ракетний удар по території Польщі премʼєр Віктор Орбан скликав Раду безпеки», — додав речник угорського уряду Золтан Ковач у Twitter.

Нафтопровід "Дружба": що відомо

Нафтопровід "Дружба" — найбільший у світі нафтопровід. Його збудували для транспортуванння нафти з Росії до країн Центральної та Західної Європи. У Білорусі нафтопровід розгалужується на дві гілки: північну (через Білорусь до Польщі та Німеччині) і південну (через Україну до Чехії, Словаччини та Угорщини).

Захищати начальство не було вже кому: Бійці Третьої штурмової бригади полонили двох російських командирів, що поклали своїх підлеглих в ході атаки українських позицій

неділя, 12 травень 2024, 0:55

Бійці Третьої окремої штурмової бригади біля населеного пункту Райгородок на Луганщині взяли у полон заступника командира роти і старшого сержанта 752-го полку РФ. Про це 11 травня повідомляє пресслужба бригади. Зазначається, що під час спроби штурм...

"Ми не станемо стороною конфлікту": У Німеччині запропонували збивати дрони над заходом України силами ППО країн НАТО

субота, 11 травень 2024, 21:44

Члени німецького парламенту від урядових "Зелених" та "Вільних демократів", а також опозиційної ХДС виступають за те, що системи протиповітряної оборони країн НАТО збивали дрони над західною частиною України, передають Патріоти України. "Це розвантажит...