Ракетні удари по Миколаєву 15 липня потрапили на відео: Росія атакувала університети

Росія вдарила ракетами по Миколаєву. Під ударом опинилися два найбільші університети міста, по них агресор випустив не менше 10 ракет. Про цеповідомив голова Миколаївської обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Кім. Він закликав визнати Росію країною-терористом, передають Патріоти України.

"Сьогодні Росія-терорист атакувала два найбільші університети в Миколаєві. Не менш як 10 ракет. Тепер вони атакують нашу освіту. Я прошу університети всіх демократичних країн заявити, що Росія така, якою вона є насправді – терористична", – написав Кім.

Глава Миколаївської ОВ також показав відео, як російські ракети руйнують Національний університет кораблебудування імені адмірала Макарова. Також, за даними порталу Злочинності.НЕТ, удар припав на Миколаївський національний університет імені Сухомлинського.

Заданими мера Миколаєва Олександра Сєнкевича, ракети Росія запустила по місту близько 7:50 ранку. Щонайменше дві людини отримали поранення.

"Знову російські окупанти обстріляли навчальні заклади в Миколаєві! На місцях вже працюють рятувальники та аварійні бригади. Наразі відомо про двох поранених. Цього разу рашисти вгатили по Миколаєву близько 7:50 ранку, добре знаючи, що саме в цей час на вулицях вже багато людей. Справжні терористи!" - зазначив Сєнкевич.

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...