Ракетний удар окупантів по Краматорську: СБУ спіймала коригувальника (фото)

Контррозвідка СБУ затримала корегувальника ракетного удару по Краматорську 27 червня, яким виявився завербований російськими спецслужбами місцевий житель-працівник газотранспортного підприємства. Про це повідомили у пресцентрі СБУ, передають Патріоти України.

Там зазначили, що контррозвідка за гарячими слідами затримала агента російських спецслужб, який скоригував російський ракетний удар по кафе у центрі Краматорська. Коригувальник – "розконсервований" агент російського головного управління Генштабу ЗС (більш відомого як ГРУ).

"27 червня він отримав завдання з’ясувати, чи працює вищезгадане кафе і зафіксувати наявність там відвідувачів. Для виконання ворожої вказівки агент гру здійснив приховану відеозйомку закладу і припаркованих поруч автомобілів. Після цього фігурант переслав відзнятий файл російській воєнній розвідці", – йдеться в повідомленні СБУ.

Отримавши інформацію від корегувальника, російські окупанти вдарили ракетою по кафе, в якому перебували люди. За даними слідства, російський агент – мешканець Краматорська, який працює у місцевому газотранспортному підприємстві. Він був раніше дистанційно завербований з боку ГРУ, а під час повномасштабної війни агента "активували" і дали завдання зі збору розвідданих про місця базування та переміщення українських військ у Слов’янську і Краматорську. Агент також мав передавати місця розташування місцевої критичної інфраструктури та об’єктів з масовим скупченням цивільних.

Зараз вживаються комплексні заходи для встановлення всіх обставин цього злочину і притягнення до відповідальності фігуранта та інших причетних осіб. "Таке затримання – це ще й сигнал для всіх інших коригувальників і зрадників, які працюють на ворога. Запам’ятайте – покарання невідворотне! Так само, як неминуче будуть відповідати перед міжнародним трибуналом і організатори воєнних злочинів – представники путінського режиму", – цитує пресцентр СБУ очільника служби Василя Малюка.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...