Ракетний удар окупантів по Одесі: Кількість жертв та поранених серйозно зросла

У центрі уваги російський ракетний удар по Одесі. У місті через сьогоднішню атаку РФ серйозно зросла кількість жертв. За словами генерального прокурора України Андрія Костіна, вже відомо про 19 загиблих, передають Патріоти України.

"Росія не припиняє тероризувати Одесу. Станом на 17:00 вже відомо про 19 загиблих та 73 постраждалих внаслідок чергових ракетних атак ворога. Серед жертв та постраждалих - місцеві жителі, медики, співробітники ДСНС. Другий обстріл відбувся, коли екстрені служби надавали допомогу постраждалим від першого удару", - наголосив генпрокурор.

Костін додав, що правоохоронці та прокурори наразі фіксують наслідки ще одного підступного воєнного злочину агресора. Розпочато кримінальне провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством.

Також в ОВА повідомили, що в результаті ракетного обстрілу в Одесі пошкоджені інженерні комунікації газо- та електропостачання. Без електропостачання наразі 535 абонентів. Термін відновлення - 16 березня (ранок). Без газопостачання 800 абонентів - термін відновлення - 16 березня (до кінця дня). Аварійні служби працюють на місці.

Станом на 18.20 рятувальна операція в Одесі вже була на стадії завершення, а кількість жертв та постраждалих внаслідок російської ракетної атаки знову зросла. Про це повідомив в ефірі телемарафону голова Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер.

"На сьогоднішню хвилину, якраз звіряв перед включенням, в нас 75 потерпілих, 20 людей, на жаль, загинуло. Близько 40 людей зараз перебувають в лікарні, дев’ять-десять людей у важкому стані, зараз їх життя борються наші медики. Завтрашній день ми оголосили Днем жалоби за нашими загиблими рятувальниками, поліцейським, цивільними - за всіма, хто там загинув ", - акцентував він.

Очільник Одеської ОВА зазначив, що за декілька годин планують відновити водопостачання. "Також на сьогодні можемо сказати, що понад 500 абонентів в нас перебуває без світла і близько 800 - без газу. До завтрашнього ми все це поновимо", - підкреслив Кіпер.

Можна рятувати сотні, якщо не тисячі життів на місяць: Україна запустила в серійне виробництво робота Ratel Н для евакуації поранених з поля бою

субота, 27 липень 2024, 15:00

Робот Ratel Н розробки Brave1 може транспортувати одразу двох поранених, він уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Патріоти України. "Ratel Н розро...

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...