Ракетний удар РФ по селу Гроза: Поліція ідентифікувала 59 загиблих, - міністр МВС

Криміналісти поліції ідентифікували всіх загиблих внаслідок ракетного удару країни-агресора Росії по кафе у селі Гроза Харківської області. Внаслідок удару РФ були вбиті 59 людей. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко у Telegram, передають Патріоти України.

«59 людей вбили росіяни прямим влучанням Іскандеру в селі Гроза. Всі жертви — місцеві мешканці. Пенсіонери, медики, фермери, вчителі, підприємці. Всі - цивільні. Загинули цілими родинами у декілька поколінь», — написав Клименко.

Він зазначив, що 19 людей ідентифікували за допомогою мобільних ДНК-лабораторій. За його словами, криміналісти поліції протягом шести діб цілодобово відбирали зразки у родичів, виводили профілі та шукали співпадіння фрагментів.

Клименко розповів, що одного із загиблих — 60-річного чоловіка — криміналісти встановили по 20-ти частинах тіла. Ще двох людей ідентифікували за допомогою особистих речей, вилучених з помешкань загиблих, тому що у них не було родичів прямої лінії для порівняння ДНК.

Міністр додав, що слідчі та криміналісти Харківщини провели колосальну та безпрецедентну роботу. У тому числі завдяки сучасним мобільним ДНК-лабораторіям, без яких на процес ідентифікації та фрагментів пішло би близько року.

«Нам важливо було встановити ім'я кожного загиблого, зберегти пам’ять про них та зафіксувати всіх жертв російського удару», — зауважив Клименко.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...