Ракетний удар росіян по Вінниці: Десятки мирних жителів загинули та поранені, в тому числі діти

Росія вдарила ракетами по Вінниці 14 липня. У результаті ударів у місті спалахнули пожежі, є жертви серед мирного населення. Наразі відомо про 17 загиблих мирних жителів, серед яких – двоє дітей. На місці прильотів працюють рятувальники та поліція. Станом на 13:00 відомо про 90 поранених та 17 загиблих. Такі дані оприлюднили у Нацполіції. Близько 50 постраждалих - у тяжкому стані, повідомляють Патріоти України.

"Близько 90 потерпілих звернулися за допомогою до медичних закладів, приблизно півсотні з них у важкому стані. Встановлено, що знищено також приміщення одного із медичних центрів", - зазначив керівник Нацполіції Ігор Клименко.

За даними Офісу генерального прокурора України, серед загиблих - двоє дітей. "За даними слідства, вдень 14 липня збройні сили РФ здійснили ракетний обстріл центральної частини міста Вінниця. Наразі відомо про 17 загиблих, у тому числі 2 дітей. Кілька десятків осіб отримали поранення. Значних руйнувань і пошкоджень зазнали житлові будинки, адміністративні та офісні приміщення", - зазначено у повідомленні.

Пошукові роботи тривають. На місці події працюють прокурори, слідчі та екстрені служби.

Розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами порушення законів та звичаїв війни, що поєднано з умисним убивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

Клименко також повідомив, що поліція у Вінниці розгорнула мобільний пункт для звернень громадян (вул. Замостянська, 37) та відкрила гарячі лінії для пошуку зниклих осіб. "Якщо ваші рідні чи знайомі перебували у місці прильоту і не виходять на зв'язок, телефонуйте 050-222-03-26 або 59-42-00", - закликав Клименко.

"Прильоти у Вінниці. Попередньо, 3 російські ракети поцілили в будівлю з офісними приміщеннями. Від ударів постраждали також Будинок офіцерів та розташовані неподалік житлові будинки", – повідомили в Нацполіції.

Більшу частину ракет, які РФ запустила по Вінниці, вдалося збити Силам ППО. "Чотири ракети над Вінницькою областю збили сили ППО ЗСУ", – зазначив очільник Вінницької обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Борзов.

Він також закликав містян, які розшукують своїх близьких після російської атаки, звертатися на спеціальну гарячу лінію 67-01-20, 103.

"Візуально схожа на Mbombe 6×6": На відео з Сирським і Умєровим помітили невідому раніше бронемашину українського виробництва

четвер, 18 квітень 2024, 20:17

Головнокомандувачу ЗСУ Олександру Сирському та міністру оборони України Рустему Умєрову представили нове озброєння та військову техніку вітчизняного виробництва. Про це у четвер, 18 квітня, повідомляє "Мілітарний", передають Патріоти України. . Зазнач...

СБУ затримала чергового зрадника, який працював на росіян (фото)

четвер, 18 квітень 2024, 20:02

Співробітники СБУ викрили зрадника, який створював кремлівську пропаганду на замовлення розвідки РФ. За роботу агентові окупанти заплатили майже 250 тис. у гривневому еквіваленті. Тепер він отримав те, на що заслуговує – 15 років тюрми. Про це повідоми...