"Ракетоносій стрімко вийшов у море": Гуменюк розповіла про нову тактику РФ під час удару по Одещині

Країна-агресор Росія вночі 18 травня атакувала Одесу крилатими ракетами "Калібр", що призвело до руйнувань і жертв. Ворог здійснив це, вдавшись до маневрування ракетоносіїв у Чорному морі, передають Патріоти України.

На це вказала начальниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк. В ефірі телемарафону вона розповіла про нову тактику російських терористів.

За її словами, напередодні ввечері перед зведенням оперативного командування про ситуацію в акваторії моря не було інформації про те, що там перебувають ворожі ракетоносії. Але ще раніше військові неодноразово зазначали, що окупантам достатньо дві-три години на виведення такого корабля до точки пуску ракет.

"Так і відбулоя. Надводний ракетоносій дуже стрімко вийшов у море, зайняв позицію в зоні пусків і намагався атакувати Одещину", – розповіла Гуменюк.

Вона припустила, що це була спроба ворога знайти нову тактику поведінки для завдання ударів: так, щоб українці не встигли зреагувати. Зазвичай російські кораблі з "Калібрами" виходили на чергування заздалегідь, і ця інформація завжди подавалася в зведеннях наших військових.

"Ми розуміли, що є загроза. А цього разу вони намагалися приспати пильність, зокрема й нашої протиповітряної оборони. Наші фахівці відпрацювали на відмінно – ракети збивалися ще над морем. Та, на жаль, є і влучання – з пошкодженнями об’єкта промисловості та жертвами", – додала Гуменюк.

Росіяни прорвалися й контролюють частину Очеретиного, - речник ОСУВ "Хортиця"

субота, 27 квітень 2024, 20:46

Речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин увечері в суботу, 27 квітня 2024 року, підтвердив утрату контролю над "частиною" селища Очеретине Покровського району Донецької області. З такою заявою він виступив в етері телеканалу "Ми - Україна", передають Патріо...

Верховною Радою керує не Стефанчук, а призначена Офісом президента людина, - депутатка Європарламенту фон Крамон

субота, 27 квітень 2024, 20:05

Депутатка Європарламенту Віола фон Крамон висловила стурбованість розподіленням повноважень в українському парламенті, заявивши, що насправді Верховною Радою керує не Стефанчук, а призначений Офісом президента Штучний. Про це вона заявила в інтерв'ю "І...