"Ракети - це повідомлення Африці": Кулеба розповів, чому росіяни атакували сьогодні столицю

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба наголошує, що президент Російської Федерації Володимир Путін сьогоднішньою ракетною атакою на Київ надіслав Африканським лідерам сигнал про прагнення продовжувати вести війну проти України замість пошуку миру. Про це глава МЗС повідомив у мікроблозі Twitter, передають Патріоти України.

"Путін "зміцнює довіру" шляхом запуску найбільшої ракетної атаки на Київ впродовж тижнів саме на тлі візиту Африканських країн до нашої столиці. Російські ракети - це повідомлення Африці: Росія прагне більше війни, а не миру", - наголосив Кулеба.

Візит африканської делегації до Києва - головне

Вранці до Києва прибула африканська делегація на чолі з президентом Сенегалу Маккі Салл і президентом Південно-Африканської Республіки Сирілом Рамафоса.

В Україні вони мають намір зустрітися з президентом України Володимиром Зеленським, а потім вирушити до російського Санкт-Петербурга з метою зустрічі з кремлівським диктатором Володимиром Путіним. Перед їхнім приїздом Reuters опублікував проект їхнього рамкового документа так званого "мирного плану".

Зокрема, у ньому пропонується кілька заходів: відведення російських військ; виведення тактичної ядерної зброї з Білорусі; призупинення дії ордера на арешт Путіна, виданого Міжнародним кримінальним судом; послаблення санкцій щодо Росії. Крім того, у списку зазначено "безумовна угода про зерно та добрива".

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...