Ракети Х-22 здатні розвивати швидкість до 4 000 км/год: Які комплекси ППО потрібні Україні, щоб збивати російські ракети Х-22

Спікер Командування Військово-повітряних сил Юрій Ігнат укоментарі "Радіо Свободі" розповів, що потрібно, щоб збивати російські ракети Х-22, передають Патріоти України.

За словами Ігната, українська армія не має засобів, які б могли збивати високошвидкісні ракети Х-22. У ЗСУ є протиповітряна оборона, а не протиракетна. При цьому дуже рідко, але українські екіпажі збивають подібні ракети.

"Для розуміння — ракета повинна збити ракету. Тактико-технічні характеристики повинні бути вищими за ракету, яка летить на ураження наземної цілі", — пояснив Юрій Ігнат.Такі системи ПРО є в Польщі та Румунії, такі комплекси украй необхідні для України.

За словами спікера, ракети випускають стратегічні бомбардувальники Ту-22, які підлітають у Курській області близько до кордонів України, але водночас не заходять у зону дії ППО. Звідти вони завдають ударів по північних та центральних регіонах України. Тому підрозділи ППО мають лічені хвилини на реакцію.

Які комплекси можуть збивати російські ракети?

Російські ракети Х-22 здатні розвивати швидкість до 4 000 км/год. Видання Defense Express припускає, що Ігнат мав на увазі ЗРК Patriot і систему протиракетної оборони THAAD. Американський Patriot здатний перехоплювати повітряні цілі зі швидкістю до 5 700 км/год. Ракета MIM-104C збиває цілі зі швидкістю польоту до 5 000 км/год, а MIM-104A/B до 3 000 км/год.

Ракети Комплексу THAAD можуть розвивати швидкість до 10 000 км/год. При цьому перше успішне застосування комплексу було в січні 2022 року в Саудівській Аравії. Було збито балістичну ракету, націлену на енергетичну інфраструктуру.

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...

Там якраз стояв потяг із пасажирами: Окупанти вдарили ракетою по залізничному вокзалу в Балаклії

четвер, 25 квітень 2024, 19:14

У четвер 25 квітня російські окупанти обстріляли місто Балаклія в Ізюмському районі. Вибухи почали лунати о 16:47. За інформацією начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, ворог поцілив по території біля залізничного во...