Ракети КНДР луплять по Україні: Коваленко розповів, що відомо про зброю, якою РФ вдарила по Харкову

Офіс генерального прокурора України отримав перші докази того, що по Харкову була застосована балістична ракета, виготовлена Північною Кореєю. Які ракети могла передати КНДР Росії і скільки їх є у них, в ексклюзивному інтерв’ю TSN.UA розповів військово-політичний оглядач групи “Інформаційний спротив” Олександр Коваленко. передають Патріоти України.

“У Північній Кореї ракет багато, вони їх виробляють десятки років, і модифікації та номенклатури різних типів в них також дуже багато. Вони не тільки їх виробляють для себе, вони ще й експортували. Привіт санкціям від колективного заходу. Щодо тих ракет, які використовувались по Харкову, то це була ракета KN-23”, — каже Олександр Коваленко.

За його словами, цю ракету було повністю створено за технологіями Російської Федерації. “Її ракети 9М723, яку використовують ОТРК “Іскандер”. І Північна Корея її презентувала в 2019 році. Захід про це знав, наші міжнародні партнери весь цей час знали, що Північна Корея отримує від Росії відповідні технології. Зараз ми ці ракети бачимо, як вони б'ють по нашим мирним містам в тиловій Україні”, — розповів Олександр Коваленко.

"Якщо хтось перемагає, значить хтось програє": Портников пояснив ставлення Трампа до Путіна і Зеленського

вівторок, 17 вересень 2024, 0:18

Журналіст Віталій Портников пояснив, чому Трамп не говорить про Україну з точки зору перемоги, а виключно з точки зору закінчення війни. Про це він розповів у етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України. "Він вважає, що в нього гарні стосунк...

Але є "але": Столтенберг визнав, що НАТО могло б не допустити вторгнення РФ до України у 2022 році

понеділок, 16 вересень 2024, 23:49

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Альянс міг би зробити більше для озброєння України, щоб запобігти російському вторгненню у 2022 році Про це повідомляє Reuters, передають Патріоти України. "Зараз ми надаємо військові засоби для війн...