"Ракети намотували кола": Спікер Повітряних сил розповів про особливості нічної атаки РФ на Україну

Під час атаки РФ на Україну в ніч на п’ятницю, 9 червня, РФ застосовувала таку саму тактику, як і останнім часом. Ракети окупантів літали фактично колами. Про це повідомив спікер Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі національного телемарафону, передають Патріоти України.

За його словами, тривалою повітряною тривогою противник намагається розосередити увагу української ППО і посіяти паніку серед цивільного населення. «Насправді особливо нічого не змінюється. З 12 години ночі атакують дрони-камікадзе, а потім крилаті ракети. Іноді ще щось можуть придумати до ранку, як це було з балістикою. Цієї ночі ворог спрямував і дрони-камікадзе, і розвідувальні БПЛА, і ракети, які літали фактично колами», — зазначив представник Повітряних сил ЗСУ.

Ігнат додав, що російські окупанти намагалися знайти слабкі місця ППО для виснаження боєкомплекту. «Якщо говорити про ракети Х-101/Х-55, то їхні запуски можуть свідчити про те, що ворог, імовірно, економить свій запас високоточної далекобійної зброї і хоче, щоб ми витратили на неї керовані ракети», — резюмував він.

У ніч на 9 червня Росія атакувала Україну крилатими ракетами і безпілотниками. Сили ППО збили чотири Х-101/Х-55, чотири розвідувальних і 10 ударних дронів. Окупанти атакували Звягель Житомирської області, зафіксовано влучання в приватний сектор. Загинула людина, пошкоджено десятки будинків.

У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 20 квітня

субота, 20 квітень 2024, 9:15

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 20.04.24 орієнтовно склали:

"Власне, ми бачили це": Експерт оцінив, коли окупанти можуть влаштувати новий наступ на Україну

субота, 20 квітень 2024, 8:57

Російська окупаційна армія найближчими місяцями намагатиметься здійснити нову хвилю наступу на Україну. До середини літа для путінських загарбників це буде єдина можлива ймовірність чогось досягти на полі бою, передають Патріоти України. У Кремлі посп...