Ракети Р-360 комплексу "Нептун" стануть ще потужнішими: Боєголовки почали споряджати методом вакуумного заливання

Технологія вакуумно-кускового заливання забезпечує максимально щільне наповнення виробу вибуховою речовиною відповідно до заявлених характеристик і конструкторської документації. Нову технологію впровадили на Державне підприємство «Спецоборонмаш», що входить до складу державного концерну, повідомляють Патріоти України з посиланням на пресслужбу ДК «Укроборонпром».

Завдяки вакуумно-кусковому заливанню уражаюча дія боєприпасів значно посилюється, – повідомляють у пресслужбі держконцерну.

Спорядження бойової частини ракети Р-360 комплексу «Нептун»

Метод підходить для спорядження різних видів виробів, що надає підприємству технічні можливості налагодити серійний випуск бойових частин для ракет «Вільха» та «Нептун», авіаційних бомб тощо.

Бойова частина ракети Р-360 комплексу «Нептун»

На ДП «Спецоборонмаш» вже успішно впровадили цю технологію для спорядження артилерійських снарядів калібру 155 мм.

Раніше вакуумне заливання використовували лише на одному підприємстві Концерну – Донецькому казенному заводі хімічних виробів, який наразі перебуває на непідконтрольній Україні території.

Освоєння технології іншим підприємством ДК «Укроборонпром» та з’явилася можливість її застосування для серійного виробництва артилерійських боєприпасів.

Перша партія артилерійських боєприпасів споряджена та відправлена на випробування.

Готується вступити у війну? Білорусь закріпила у військовій доктрині надання допомоги союзникам

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:26

Білорусь оновила військову доктрину, в якій закріпила можливість надання допомоги союзникам. Зокрема, відправки військових. передають Патріоти України з посиланням на військову доктрину Білорусі. "Білорусь вважає за можливе надання військової допомоги ...

Буде чим відбивати атаки: Іспанія надасть Україні партію ракет для Patriot, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:42

Іспанія передасть Україні ракети для систем Patriot, попри тиск з боку НАТО і ЄС, які вимагають від європейських країн, що мають цю систему американського виробництва, передати їх Києву, передають Патріоти України. За словами урядових джерел, рішення п...