Ракети, щоб дістати до Москви, та корвети, модернізація "Гетьмана Сагайдачного": Який прорив обіцяють у Зеленського на 2022 рік в обороні країни

Міністерство оборони України оприлюднило плани на реалізацію у 2022 році важливих довгострокових програм у сфері оборони, повідомляють Патріоти України з посиланням на Міністерство оборони України.

Міноборони отримає фінансування розвитку ракетного озброєння, Військово-Морських Сил та нових наукових та дослідно-конструкторських робіт у сфері високих технологій.

Для потреб ВМС буде продовжено програму будівництва корветів та забезпечення постачання протикорабельного ракетного комплексу «Нептун».

Також буде активізовано роботу над розробленням ракетного комплексу корабельного базування, крім того, продовжиться модернізація фрегата «Гетьман Сагайдачний».

Пуск протикорабельної ракети Р-360 ракетного комплексу «Нептун» 17 червня 2020 року Фото: Генеральний штаб ЗСУ

У 2022 році Міністерство оборони отримає можливість вести роботу над створенням вітчизняного ракетного щита.

Передусім йдеться про відновлення роботи над оперативно-тактичним комплексом «Сапсан».

На початок наступного року планується завершити роботу над створенням високоточної ракети «Вільха» з покращеними характеристиками для модернізованих систем залпового вогню «Смерч».

ОТРК Сапсан на військовому параді до Дня Незалежності України

Планується прийняття на озброєння нового реактивного снаряда «Тайфун-1» до реактивної системи залпового вогню «Верба».

Також планується доробити реактивну систему залпового вогню проєкту «Буревій» з використанням боєприпасу «Тайфун-2».

РСЗВ «Буревій» на шасі TATRA

Серед іншого буде збільшено фінансування наукових та дослідно-конструкторських розробок у сфері високих технологій, до яких будуть залучені науково-технічні центри Національної академії наук України та підприємства Державного космічного агентства України.

У Міноборони зазначено, що це тільки частина багатьох практичних кроків зі зміцнення обороноздатності нашої країни, реалізувати які дозволить ініціатива Президента України про збільшення оборонного бюджету-2022.

Очільник МЗС Кемерон оцінив ймовірність відновлення дипломатичних відносин Британії з РФ

четвер, 25 квітень 2024, 13:31

Міністр закордонних справ Британії Девід Кемерон заявив, що у відносинах між Великою Британією та Росією більше «немає шляху назад». Про це він сказав у інтерв'ю Independent, передають Патріоти України. Журналістка запитала його, чи може Британія повер...

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...