Раніше фінансувався Пригожиним: США пропонують винагороду у $10 млн за інформацію про військовий блог "Рибарь"

Уряд США пропонує винагороду в розмірі до 10 млн доларів за інформацію, яка "допоможе ідентифікувати або встановити місцезнаходження" російського військового медіа-видання "Рибарь" та його співробітників. Про це інформує Bloomberg, передають Патріоти України.

Згідно із заявою, розміщеною на сайті місії Rewards for Justice, "Рибарь", який має понад 1,3 мільйона підписників на своєму Telegram-каналі, зосередженому переважно на вторгненні Кремля в Україну, має на меті "зміцнення військового потенціалу Росії та просування проросійських і антизахідних наративів".

За даними американської влади, "Рибарь", який раніше фінансувався Євгеном Пригожиним, нині отримує кошти від російської державної корпорації "Ростех", що перебуває під санкціями США з 2022 року.

Крім того, за даними видання, "Рибарь" створив сторінку "TEXASvsUSA" у соцмережі X, яка має на меті "сприяти соціальному розколу, розпалювати партійну і расову ворожнечу, заохочувати ненависть і насильство" в США напередодні президентських виборів.

У рамках боротьби з російською пропагандою міністерство фінансів США також оголосило про нові санкції проти російського державного телеканалу RT та його керівництва, включно з головною редакторкою Маргаритою Симоньян.

У відповідь на оголошення про винагороду, директор "Рибаря" Михайло Звінчук заперечив звинувачення у втручанні у вибори та надав свою адресу реєстрації в Москві. Він заявив, що очікує отримання винагороди через банківський переказ, пожертвування на сайті "Рибаря" або криптовалюту.

«А ви що, не повтікали?»: Перші дні вторгнення. Про втіків і невтіків

субота, 19 жовтень 2024, 18:28

«А ви що, не повтікали?» – така реакція бійця ТРО на моє посвідчення на блок-посту в центрі Києва десь 27-28 лютого 2022 року є для мене досі одним із символів часу. Я тоді поспішав, як і кожного дня, в офіс на Лаврський – який став місцем дислокації 2...

"Росіяни проводять найбільш підходящу для себе операцію": Розвідник назвав місто, наступ на яке окупанти відклали до весни

субота, 19 жовтень 2024, 17:47

Російські окупанти не наступатимуть на Покровськ в Донецькій області до весни. Втім, загарбник спробують оточити це місто. Таку думку висловив військовий експерт та офіцер британської військової розвідки у відставці Френк Ледвідж в інтерв'ю NV, передаю...