Раніше орудував у "ДНР": Стало відомо, хто з генералів РФ наказав обстріляти Запорізьку область

Прокуратура повідомила про підозру російському генералу, який наказав обстрілювати Запорізьку область. Через дії окупанта загинули місцеві жителі, була знищена інфраструктура області та житлові будинки. передають Патріоти України.

Як повідомили в Офісі генерального прокурора, слідство встановило, що в березні 2022 року генерал-лейтенант, командувач 58-ю армією Південного військового округу збройних сил РФ віддав наказ обстріляти населені пункти Запорізької області. В результаті загинули мирні жителі та була пошкоджена інфраструктура, а також житлові будинки в регіоні.

Російському генералу заочно повідомили про підозру в порушенні законів і звичаїв війни, поєднаному з умисним вбивством (ч.2 ст. 28, Ч. 1, ч. 2 ст. 438 КК України).

"Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Управління СБУ в Запорізькій області при оперативному супроводі відділу контррозвідувальної роботи УСБУ в Запорізькій області", - йдеться у повідомленні.

Зазначимо, в Офісі гепрокурора не назвали імені російського генерала, але згідно з відкритими даними, командує 58-ю загальновійськовою армією Південного військового округу РФ генерал-лейтенант Зусько Михайло Степанович. Він обіймає цю посаду з літа 2020 року. З літа до кінця осені 2014 командував 1-м армійським корпусом "ДНР".

Росія випалює українську землю. Настав час зробити те саме з Росією: Україна вже має ударні БПЛА, котрі можуть дістатися Сибіру - The Economist

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:55

Кореспондент одного з найстаріших і найвпливовіших періодичних видань Великобританії побував на українській фабриці, де випускають бойові БПЛА великого радіусу дії, де поспілкувався з провідним працівником. Моя охорона виглядає знервовано. З кожним наш...

Закон про іноагентів захищає нас від "українізацїі": Прем'єр-міністр Грузії потрапив у скандал

четвер, 18 квітень 2024, 23:54

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що основною метою скандального закону про іноагентів є «запобігання українізації». Про це повідомив мовник 1tv, передають Патріоти України. «Законопроект «Про прозорість зовнішнього впливу» насамперед сп...